Εγκυμοσύνη: Τροφές και θρεπτικά συστατικά για λαμπερό δέρμα (εικόνες)

  • Πώς επηρεάζει η διατροφή την επιδερμίδα;
  • Ποια θρεπτικά συστατικά κάνουν καλό στην επιδερμίδα της εγκύου;
  • Ποιες τροφές να προτιμήσετε και ποιες να αποφύγετε
Εγκυμοσύνη: Τροφές και θρεπτικά συστατικά για λαμπερό δέρμα (εικόνες)

Η διατροφή της εγκύου παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και την υγεία της ίδιας της μέλλουσας μητέρας. Πέραν τούτου όμως, οι διατροφικές συνήθειες το διάστημα αυτό μπορούν να επηρεάσουν και την όψη και υγεία της επιδερμίδας.

"Η διατροφή είναι το παν" αναφέρει η δερματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου "Feed Your Face", dr Jessica Wu. Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του εκζέματος, της ακμής, της ξηρότητας, ακόμη και στην πρόληψη κατά των ραγάδων.

Ποια θρεπτικά συστατικά κάνουν καλό στην επιδερμίδα της εγκύου;

Για το μέλασμα

Το μέλασμα είναι η εμφάνιση καφέ ή και γκρι κοιλίδων στην επιφάνεια του δέρματος, κυρίως του προσώπου. Για την αντιμετώπιση αλλά την πρόληψη του μελάσματος η dr Wu προτείνει επαρκή πρόσληψη φολικού οξέως και ψευδαργύρου.

Για τις ραγάδες

Οι ραγάδες είναι οι ορατές αυλακώσεις λόγω διαταραχής των ελαστικών ινών του χορίου. Έχουν το χρώμα του δέρμαςο ή εμφανίζουν μια λίγο πιο κόκκινη απόχρωση. και κάνουν την εμφάνισή τους στο 70-90% των εγκύων, λόγω της αύξησης του βάρους, αλλά και των ορμονικών αλλαγών. Για τη μείωση και την πρόληψη των ραγάδων η ειδικός αναφέρει ότι το μυστικό βρίσκεται στις πρωτεΐνη, η επαρκής πρόσληψη της οποίας είναι απαραίτητη στην εγκυμοσύνη και για την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού.

frontida dermatos egkymosyni

Για την ακμή κύησης και τους ερεθισμούς

Για τα σπυράκια και το κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα η dr Wu συμβουλεύει την επαρκή πρόσληψη λιπαρών ωμέγα-3. Τα ωμέγα -3 λιπαρά είναι απαραίτητα στην εγκυμοσύνη αλλά και κατά την πρώτη βρεφική ηλικία για την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος το παιδιού.

Για το έκζεμα και την ξηροδερμία

Το κλειδί για την αντιμετώπιση του εκζέματος και της ξηροδερμίας είναι τα προβιοτικά, τα οποία είναι ωφέλιμα και για το βρέφος.

Ποιες τροφές να αποφύγετε και ποιες να προτιμήσετε

Ο εχθρός της επιδερμίδας και στην εγκυμοσύνη είναι ζάχαρη, αναφέρει η dr Wu. Αποφύγετε λοιπόν τροφές με υψηλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη όπως είναι τα γλυκά, αλλά και πολλά συσκευασμένα προϊόντα που περιέχουν κρυφή ζάχαρη.

Όσο για το ποιες τροφές να προτιμήσετε, δεν είναι άλλες από αυτές που περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που αναφέρουμε παραπάνω. Δείτε τις στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved