Προγεννητικό μασάζ: Τι είναι και ποια τα οφέλη

  • Τι είναι το προγεννητικό μασάζ;
  • Πότε μπορείτε να το κάνετε;
  • Μασάζ για εγκύους: Τα κύρια οφέλη
  • Πότε το μασάζ στην εγκυμοσύνη θεωρείται επικίνδυνο;
Προγεννητικό μασάζ: Τι είναι και ποια τα οφέλη

Τι είναι το προγεννητικό μασάζ;

Το προγεννητικό μασάζ είναι το μασάζ που γίνεται στιε εγκύους με στόχο τη χαλάρωση των μυών, την ανακούφιση από πόνους και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Μοιάζει αρκετά με το κανονικό μασάζ, ωστόσο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της μέλλουσας μαμάς και λαμβάνονται υπόψιν όλες οι αλλαγές στο σώμα της.

Γίνεται από ειδικούς που γνωρίζουν τα σημεία που η έγκυος νιώθει συνήθως πόνο, αλλά και ποιες περιοχές δεν πρέπει να πιέσουν.

Πότε μπορείτε να το κάνετε

Μπορείτε να κάνετε προγεννητικό μασάζ οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης σας, εφόσον το επιτρέπει και ο γιατρός σας. Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι το προγεννητικό μασάζ καλό είναι να αποφεύγεται το πρώτο τρίμηνο κύησης, λόγω του ότι ίσως αυξάνει τις πιθανότητες αποβολής, χωρίς, ωστόσο, κάτι τέτοιο να αποδεικνύεται επιστημονικά.

Το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο όταν πια η κοιλά σας έχει μεγαλώσει αρεκτά και δεν είστε σε θέση να ξαπλώνετε μπρούμυτα, ξαπλώνετε στο πλάι αν και αρκετοί που εξειδικεύονται στο προγεννητικό μασάζ έχουν ειδικά κρεβάτια με εσοχές που σας επιτρέπουν να ξαπλώσετε μπρούμυτα χωρίς να πιέζετε την κοιλιά.

massage egkyomosyni

Ποια τα οφέλη του προγεννητικού μασάζ;

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ορθοπεδικών και Γυναικολόγων συνιστά το προγεννητικό μασάζ ως μία καλή μέθοδος χαλάρωσης της εγκύου, με την οποία βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Οι έρευνες για τις θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ στην εγκυμοσύνη είναι περιορισμένες, ωστόσο σύμφωνα με τους επαγγελματίες, υπάρχουν οφέλη όπως ότι βελιώνει τη διάθεση, καταπολεμά το στρες και μειώνει το πρήξιμο στα πόδια.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται το μασάζ στην εγκυμοσύνη;

Αν και χαλαρωτικό, αναζωογονητικό και πιθανά θεραπευτικό, το μασάζ στην εγκυμοσύνη πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να αποφεύγεται. Δείτε ποιες είναι αυτές στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή πληροφοριών: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved