Εγκυμοσύνη: Οι πέντε δουλειές του σπιτιού που πρέπει να αποφεύγετε

Εγκυμοσύνη: Οι πέντε δουλειές του σπιτιού που πρέπει να αποφεύγετε

Οι δουλειές του σπιτιού δεν απαγορεύονται την περίοδο της εγκυμοσύνης, ωστόσο θα πρέπει να προσέξετε μερικά πραγματάκια για την ασφάλεια και υγεία του μωρού σας.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι οι έγκυες δεν κάνει να σηκώνουν βάρη, να σκύβουν απότομα ή να εισπνέουν καπνό και χημικά. Έτσι, ίσως για αυτούς τους μήνες να αποφύγετε μερικές δουλειές που εμπεριέχουν τα παραπάνω.

Ποιες δουλειές του σπιτιού να αποφύγετε την περίοδο της εγκυμοσύνης

Μην σηκώνετε ή μετακινείτε τα έπιπλα

Αν θέλετε να σκουπίσετε ή να σφουγγαρίσετε κάτω από καναπέδες και έπιπλα, ζητήστε από κάποιον άλλο να τα μετακινήσει για εσάς. Το περιττό βάρος, μπορεί να κάνει κακό και στην κοιλιά αλλά και στην πλάτη, η οποία ιδιαίτερα προς τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης επιβαρύνεται.

Αποφεύγετε τη χρήση χημικών καθαριστικών

Τα καθαριστικά που περιέχουν χημικά μπορούν να προκαλέσουν αναθυμιάσεις επιβλαβείς για εσάς και το έμβρυο. Αντ' αυτών στο εμπόριο μπορείτε πλέον να βρείτε αρκετά προϊόντα οικολογικά ή ακόμα και να φτιάξετε τα δικά σας καθαριστικά με αγνά υλικά που έχετ σπίτι σας.

douleies toy spitiou egkymosyni 2

Αποφεύγετε τον καθαρισμό των απορριμάτων των κατοικιδίων

Ιδιαίτερα εάν έχετε γάτα, αποφύγετε τον καθαρισμό των κοπράνων. Σε αυτά αποβάλλεται ένα παράσιτο, το τοξόπλασμα, το οποίο ζει και πολλαπαστιάζεται στο έντερο της γάτας και μπορεί να προκαλέσει τοξοπλάσμωση.

Μην καθαρίζετε τις σκάλες

Στην εγκυμοσύνη είναι εύκολο να χάσετε την ισορροπία σας και μία πτώση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για το μωρό.

Μην αλλάζετε το φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας

Περιέχει τρίχες και σκόνες που καλό είναι να μην εισπνεύσετε. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα για το καθάρισμα του σπιτιού, μην ξεχνάτε να κάνετε τακτά διαλείμματα όταν τη χρησιμοποιείτε, για να μην ζοριστείτε ή ζαλιστείτε.

Δείτε μερικές ακόμα συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού στην εγκυμοσύνη στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved