Εγκυμοσύνη: Νιώθεις πεινασμένη όλη την ώρα; Αυτός είναι ο λόγος

Γιατί νιώθεις συνεχώς πεινασμένη την περίοδο της εγκυμοσύνης και πώς θα διαχειριστείς την όρεξή σου για φαγητό.

Εγκυμοσύνη: Νιώθεις πεινασμένη όλη την ώρα; Αυτός είναι ο λόγος
Pregnant woman eating healthy food at home Bigstock

Είσαι έγκυος και νιώθεις διαρκώς πεινασμένη; Η αυξημένη όρεξη για φαγητό την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι σύνηθες φαινόμενο, ιδιαίτερα το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, όταν οι πρωινές ναυτίες της εγκυμοσύνης υποχωρούν και ο οργανισμός σου χρειάζεται ενέργεια για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Μπορεί να νιώσεις έντονη όρεξη για φαγητό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, και ιδιαίτερα τις βραδινές και τις πρωινές ώρες, όποτε τα επίπεδα του σακχάρου πέφτουν λόγω της πολύωρης νηστείας.

Εγκυμοσύνη: Γιατί νιώθεις διαρκώς πεινασμένη;

Το μωρό μεγαλώνει μέρα με τη μέρα στη μήτρα και χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή του. Απο το δεύτερο συνήθως τρίμηνο ξεκινά η σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους. Οι γυναίκες φυσιολογικού βάρους παίρνουν 5,5 με 6,5 κιλά το δεύτερο τρίμηνο και περίπου 3,5 με 4,5 κιλά το τρίτο.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες οι δικές σου και του μωρού και να πάρεις σταδιακά τα κιλά που αναφέρονται παραπάνω, οι παραπάνω θερμίδες που θα πρέπει να καταναλώνεις την ημέρα είναι 300-350 το δεύτερο τρίμηνο και 500 το τρίτο, δεν είναι λοιπόν περίεργο να νιώθεις συνεχώς πεινασμένη και να έχεις όρεξη για φαγητό.

diatrofi egimosinis ana trimino

Πώς θα διαχειριστείς τη διαρκή επιθυμία για φαγητό στην εγκυμοσύνη;

Στην εγκυμοσύνη και σύμφωνα και με τα παραπάνω είναι λογικό να καταναλώνεις περισσότερο φαγητό από ότι πριν. Αυτό όμως που σίγουρα έχεις ακούσει,το "τρως για δύο", δεν είναι παρά ένας μύθος.

Ιδού μερικά τιπς για να διαχειριστείς τις λιγούρες σου και τι να κάνεις όταν νιώθεις διαρκώς πεινασμένη:

Μείνε ενυδατωμένη

Είναι εύκολο να μπερδέψεις τη δίψα με την πείνα και ειδικά στην εγκυμοσύνη που έτσι και αλλιώς ο οργανισμός σου χρειάζεται περισσότερο νερό. Στόχευσε στα οκτώ με δέκα ποτήρια νερό την ημέρά και απόφυγε τα αναψυκτικά που δεν σε ξεδιψάνε και είναι πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες.

Κράτα τα γεύματά σου και τις θερμίδες που καταναλώνεις υπό έλεγχο

Φτιάξε ένα εβδομαδιαίο πλάνο με τα κυρίως γεύματα και τα σνακ σου. Στόχευσε σε μία διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα και μην παραλείπεις τα ενδιάμεσα γεύματα που θα σε κρατάνε χορτάτη και δεν θα σε αφήσουν να νιώσεις πεινασμένη. Εκτός από την ποιότητα των τροφών, σημασία έχει και η ποσότητα, συνεπώς προσοχή στις μερίδες που καταναλώνεις.

Έχε μαζί σου υγιεινά σνακ

Τις ώρες που δεν είσαι στο σπίτι, φρόντισε να έχεις στην τσάντα σου κάποιο υγιεινό σνακ το οποίο θα σου δώσει ενέργεια και θα σε χορτάσει.

Ενέδωσε πού και που

Δεν είναι κακό να ενδίδεις που και που και και να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φαγητό ή γλυκό. Φρόντισε βέβαια να μην το παρακάνεις και όσο μπορείς παρακολούθα την αύξηση του βάρους σου ανά εβδομάδα.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved