Όλα όσα μαθαίνουν τα μωρά μέσα στην μήτρα

  • Γνωρίζατε ότι τα μωρά μαθαίνουν κάποια πράγματα μέσα από την μήτρα και πριν ακόμη γεννηθούν;
  • 5 πράγματα που μαθαίνουν τα μωρά μεσά στην μήτρα
Όλα όσα μαθαίνουν τα μωρά μέσα στην μήτρα

Γνωρίζατε ότι τα μωρά μαθαίνουν κάποια πράγματα μέσα από την μήτρα και πριν ακόμη γεννηθούν;

Από τη στιγμή της γέννησης, ένα βρέφος αρχίζει να απορροφά γρήγορα πληροφορίες, δημιουργώντας σιγά σιγά τον μελλοντικό του εαυτό. Τι συμβαίνει όμως όλο αυτό το διάστημα που το μωρό σας είναι μέσα στην μήτρα; Μαθαίνει πράγματα ενδομήτρια ή όχι;

"Απολύτως", αναφέρει ο Rick Gilmore. "Υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι τα έμβρυα συλλέγουν πληροφορίες από τον έξω κόσμο. Είναι ιδιαίτερα δεκτικά στους ήχους που προέρχονται από το σώμα της μητέρας τους και τους ήχους που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον!".

Ο Gilmore, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας στο Penn State, επισημαίνει μια γνωστή μελέτη που πραγματοποίησε ο Anthony DeCasper στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και που φαίνεται να αποδεικνύει την ύπαρξη προγεννητικής μάθησης. «Οι μητέρες έλαβαν εντολή να διαβάζουν δυνατά τον Dr. Seuss ενώ ήταν έγκυες», εξηγεί ο Gilmore. "Όταν γεννήθηκαν τα μωρά, οι ερευνητές έκαναν εξετάσεις για να διαπιστώσουν εάν αναγνώριζαν τον Dr Seuss σε άλλες ιστορίες και τη φωνή της μητέρας τους ανάμεσα σε άλλους αναγνώστες. Και στις δύο περιπτώσεις, τα βρέφη μπόρεσαν να αντιληφθούν τα φωνητικά μοτίβα με τα οποία είχαν εξοικειωθεί ενδομήτρια!».

Ενώ τα βρέφη δεν μπορούν να καταλάβουν τις λέξεις, μπορούν να αναγνωρίσουν και να θυμηθούν ρυθμούς και μοτίβα. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτές οι πληροφορίες τους επιτρέπουν να διαφοροποιούν τις γλώσσες από τη γέννησή τους. "Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν την προτίμηση του βρέφους (ηλικίας δύο ημερών) στη μητρική γλώσσα της μητέρας του, ακόμη και όταν την ακούει από άγνωστες φωνές", συμπληρώνει ο Gilmore.

Έτσι, διαβάζοντας ιστορίες, παίζοντας μουσική ή ακόμα και μόνο μιλώντας στο μωρό σας, επιτρέπετε σε εκείνο να βιώσει μια απλή μορφή μάθησης μέσα στη μήτρα. Πόσο ωραίο είναι αυτό;

5 πράγματα που μαθαίνουν τα μωρά μεσά στην μήτρα

Παρακάτω δείτε 5 πράγματα που μαθαίνουν τα μωρά μέσα στην μήτρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved