Γιατί οι έγκυες γυναίκες πρέπει να πίνουν γάλα;

  • Το γάλα στην εγκυμοσύνη: Πόσο απαραίτητο είναι;
  • Κατανάλωση γάλακτος στην εγκυμοσύνη και ύψος μωρού: Πώς σχετίζονται;
  • Πώς επηρεάζει η κατανάλωση γάλακτος τον κίνδυνο αποβολής και πρόωρου τοκετού;
  • Οι έγκυες γυναίκες πρέπει τελικά να πίνουν γάλα;
Γιατί οι έγκυες γυναίκες πρέπει να πίνουν γάλα;

Το γάλα θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. Περιέχει επίσης ζωική πρωτεΐνη, λίπος, βιταμίνη D, κάλιο και μαγνήσιο. Η κατανάλωσή του συμβάλλει στο σχηματισμό και τη σωστή ανάπτυξη των οστών γι΄αυτό και η συνιστώμενη πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων , είναι 3 - 4 μερίδες την ημέρα.

Κατανάλωση γάλακτος κατά την εγκυμοσύνη

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελετών που αναλύουν τα οφέλη του γάλακτος για την υγεία των εγκύων, προσανατολίζονται στην ανάπτυξη του εμβρύου. Στην πραγματικότητα, αρκετές μελέτες ανέδειξαν τις θετικές επιπτώσεις της κατανάλωσης γάλακτος στην ανθρωπομετρία του αγέννητου μωρού.

Σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Food and nutrition research, η σχέση μεταξύ της καθημερινής κατανάλωσης γάλακτος και της ανάπτυξης του μωρού δεν ήταν απολύτως σαφής, λόγω των διαφορών μεταξύ των μεταβλητών που εξετάστηκαν στις διαφορετικές μελέτες. Ωστόσο, 4 από τις μελέτες που περιλαμβάνονται βρήκαν θετικές συσχετίσεις.

Το 2017, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Obesity Research and Clinical Practice η οποία κατέδειξε τη σχέση μεταξύ του επιπέδου κατανάλωσης γάλακτος στο πρώτο τρίμηνο και της αύξησης του βάρους και της περιφέρειας κεφαλής του μωρού κατά τη γέννηση.Ομοίως, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση γάλακτος περισσότερων από 3 φλιτζανιών την ημέρα προκαλεί μεγαλύτερη αύξηση βάρους στο παιδί, που σχετίζεται με την πρόσληψη πρωτεΐνης.

egkymosyni asvestio

Βάρος και ύψος μωρού : Επηρεάζεται από το γάλα που πίνει η έγκυος;

Τέλος, άλλες μελέτες αξιολόγησαν το βάρος σε σχέση με το μήκος μηριαίου οστού του εμβρύου, το οποίο είναι η παράμετρος που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να εκτιμήσουν το ύψος του μωρού. Τα αποτελέσματα έδειξαν άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γάλακτος των μητέρων και του ύψους των μωρών τους . Κατά συνέπεια, οι ειδικοί συνιστούν πρόσληψη 2 έως 3 μερίδων γαλακτοκομικών την ημέρα.

Πώς επηρεάζει η κατανάλωση γάλακτος τον κίνδυνο αποβολής και πρόωρου τοκετού;

Το 2019, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο CEU San Pablo στη Μαδρίτη σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης γαλακτοκομικών στην εγκυμοσύνη και τον κίνδυνο αποβολής.Τα στοιχεία που προέκυψαν δεν επαρκούν για μια άκρως επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή γενετικών ανωμαλιών.

trofes gia gera osta stin egimosini

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να πίνουν γάλα;

Οι ειδικοί πάντως συνιστούν στις έγκυες γυναίκες να πίνουν γάλα και να καταναλώνουν τα παράγωγά του σε επαρκείς ποσότητες.Η επίτευξη της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης αποτρέπει τον κίνδυνο να γεννηθεί το μωρό λιποβαρές και συμβάλλει επίσης στη μείωση του κινδύνου αποβολής.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved