Φυσικοί τρόποι να φροντίσετε το δέρμα σας στην εγκυμοσύνη

  • Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την πρόληψη των ραγάδων;
  • Αντιμετωπίστε τη φαγούρα στην κοιλιά φυσικά.
  • Νερό: Ο σύμμαχος στην φροντίδα της επιδερμίδας και όχι μόνο
Φυσικοί τρόποι να φροντίσετε το δέρμα σας στην εγκυμοσύνη

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, πολλά αλλάζουν στο γυναικείο σώμα και η επιδερμίδα δεν μένει ανεπηρέαστη. Οι ραγάδες, η φαγούρα στην περιοχή της κοιλιάς, όπως και η έντονη ξηροδερμία είναι από τα πιο συνήθη συμπτώματα.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην πρόληψη των ραγάδων;

Οι ραγάδες είναι αποτέλεσμα της απότομης αύξησης του βάρους στην εγκυμοσύνη ιδιαίτερα το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο και εμφανίζονται στο 70-90% των εγκύων. Στην αρχή, έχουν μωβ ή κόκκινο χρώμα και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο ανοιχτόχρωμες και γυαλιστερές. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες κρέμες και άλλα προϊόντα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ραγάδων, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ορισμένα φυσικά υλικά που σίγουρα είναι πιο ασφαλή για την περίοδο της εγκυμοσύνης σας. Αυτά είναι:

  • Έλαιο καρύδας - Τα λιπαρά οξέα που περιέχει το έλαιο καρύδας απορροφούνται εύκολα από το δέρμα. Επιπλέον το λάδι καρύδα έχει αντιφλεγμονώδες ιδιότητες και ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία επιταχύνει την αντιμετώπιση των ραγάδων. Το ίδιο ισχύει και για το βούτυρο καρύδας.
  • Αλόη - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζελ αλόης καθημερινά στην περιοχή της κοιλιάς. Η αλόη έχει θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και μεταξύ άλλων θεωρείται ότι μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των ραγάδων.
  • Ασπράδια αυγών - Οι πρωτεΐνες και τα αμινοξέα που περιέχονται στα ασπράδια αυγών, θεωρούνται πολύ ωφέλιμα για το δέρμα
  • Ζάχαρη - Χρησιμοποιήστε σπιτικά scrub με ζάχαρη για να κάνετε φυσική απολέπιση στην επιδερμίδα, αλλά και για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.
frontida dermatos egkymosyni

Αντιμετωπίστε τη φαγούρα στην κοιλιά φυσικά

Η φαγούρα στην κοιλιά είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην εγκυμοσύνη. Το δέρμα τεντώνεται όσο η κοιλιά μεγαλώνει και οι ορμονικές αλλαγές και η ξηρότητα της επιδερμίδας, δε βοηθούν. Το μυστικό για να την αντιμετωπίσετε βρίσκεται στην «ενυδάτωση». Δοκιμάστε τα εξής:

  • Καστορέλαιο – Χρησιμοποιήστε καστορέλαιο σε καθημερινή βάση για να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι ενυδατικό και θρέφει την επιδερμίδα σε βάθος.
  • Αλόη – Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, η αλόη έχει θεραπευτικές ιδιότητες και ωφελεί την επιδερμίδα με ποικίλους τρόπους.
  • Κάντε κομπρέσες με ζεστό νερό

Νερό: Ο σύμμαχός στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και όχι μόνο

Μην αμελείτε να πίνετε πολύ νερό. Ενυδατώνοντας τον οργανισμό, ενυδατώνεται και το δέρμα σας. Επιπλέον, το νερό βοηθά στην καταπολέμηση πονοκεφάλων, τη δυσκοιλιότητα, τις λοιμώξεις του ουροποιητικού, την εμφάνιση αιμορροΐδων και παράλληλα συμβάλλει και στην υγεία του μωρού. Στοχεύστε στα οκτώ τουλάχιστον ποτήρια νερό την ημέρα.

Πηγή: thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved