Οι μαμάδες της καισαρικής είναι όμορφες, δυνατές και γενναίες (εικόνες)

Οι μαμάδες της καισαρικής είναι όμορφες, δυνατές και γενναίες (εικόνες)

Η καισαρική τομή είναι η χειρουργική επέμβαση, που έχει προκαλέσει τις περισσότερες έντονες συζητήσεις καθότι οι μαιευτήρες έχουν κατηγορηθεί κατ' επανάληψη για «κατάχρησή» της. Συχνά διατυπώνονται αιτιάσεις κατά των μαιευτήρων, πως καταφεύγουν σε αυτήν τη μέθοδο τοκετού για λόγους «ευκολίας».

Είναι στατιστικώς επιβεβαιωμένο πως το ποσοστό των γυναικών, που αναφέρουν χαμηλό βαθμό ικανοποίησης από την εμπειρία του τοκετού, είναι υψηλότερο μεταξύ αυτών, που υποβλήθηκαν σε καισαρική τομή, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των γυναικών, οι οποίες είχαν κολπικό τοκετό. Φαίνεται όμως πως σημαντικός παράγων στην χαμηλή εκτίμηση, την οποία τρέφουν πολλές γυναίκες για την επέμβαση αυτή, είναι και η ελλιπής ενημέρωση.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Γυναικολόγων-μαιευτήρων (FIGO), υπάρχουν συγκεκριμένες ιατρικές ενδείξεις που επιβάλλουν την καισαρική τομή.

  • Όταν το έμβρυο δεν «κατεβαίνει» σωστά
  • Όταν υπάρχει πολύδυμη κύηση
  • Αν η μητέρα έχει προβλήματα υγείας
  • Αν η γυναίκα εμφανίσει ξαφνική αιμορραγία πριν ή κατά τον τοκετό
  • Αν η έγκυος είναι πάνω από 40
  • Όταν το έμβρυο είναι ελλιποβαρές
  • Αν έχει προϋπάρξει γέννα με καισαρική τομή
  • Αν έχει γίνει πρόσφατα αφαίρεση ινομυωμάτων
fotografies mamades kaisariki tomi 3

Η καισαρική έχει και αυτή την ομορφιά της

Κι όμως η καισαρική απαιτεί εξίσου γενναιότητα και δύναμη, όπως απαιτεί και ο φυσιολογικός τοκετός.

Η Monet Nicole, φωτογράφος κυρίως γυναικών που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους, δημοσιεύει καθημερινά φωτογραφίες με μαμάδες και μωρά τη στιγμή του τοκετού. Γυναίκες που γεννούν στο σπίτι, στο μαιευτήριο, μέσα σε μπανιέρες, πάνω σε κρεβάτια με καισαρική τομή ή με φυσιολογικό τοκετό.

Φωτογραφίες που δείχνουν θάρρος, σθένος, γενναιότητα και δύναμη. Φωτογραφίες που δείχνουν κουρασμένες γυναίκες, αλλά πλήρεις και χαρούμενες. Πολύ χαρούμενες. Κάποιες μάλιστα στις φωτογραφίες τους απαθανατίζονται με εκείνα τα δάκρυα ευτυχίας που κατάφεραν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους.

Φωτογραφίες με μαμάδες που γέννησαν με καισαρική τομή

Σήμερα όμως θα σταθούμε λίγο παραπάνω σε όλες εκείνες τις γυναίκες που έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους με καισαρική τομή. Δεν διαφέρουν σε τίποτε από τις μαμάδες που έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους φυσιολογικά. Κάθε άλλο. Είναι ο ίδιο γενναίες και δυνατές.

Δείτε μερικές από αυτές παρακάτω:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved