Ζεστό μπάνιο στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές;

  • Είναι το ζεστό μπάνιο ασφαλές στην εγκυμοσύνη;
  • Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία του νερού σύμφωνα με τους ειδικούς;
Ζεστό μπάνιο στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές;

Το μπάνιο μπορεί να σας ανακουφίσει από μυικούς πόνους στην πλάτη και τη μέση, να σας χαλαρώσει και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ.

Πολύς λόγος, ωστόσο, γίνεται για το εάν επιτρέπεται το ζεστό μπάνιο στην εγκυμοσύνη. Τι απαντούν οι ειδικοί;

Επιτρέπεται το ζεστό μπάνιο στην εγυμοσύνη;

Το ζεστό μάνιο θεωρείται ασφαλές, αρκεί το νερό να μην είναι πολύ ζεστό. Οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες έχουν συσχετιστεί με προβλήματα στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του βρέφους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν επιτρέπεται στις έγκυες να κάνουν σάουνα, ατμόλουτρα κ.α.

Αν και ένα ζεστό μπάνιο, είναι σχεδόν απίθανο να προκαλέσει το οποιοδήποτε πρόβλημα στο έμβυο και την εξέλιξη της εγκυοσύνης σας, οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε να μπαίνετε σε μπανιέρα γεμάτη με νερό, τόσο ζεστό ώστε να ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος πάνω από τους 39 βαθμούς Κελσίου.

zesto mpanio egkymosyni

Ποια είναι η ιδανική θερμοκασία του νερού;

Η ιδανική θερμοκρασία του νερού για το μπάνιο σας είναι οι 38,3 με 38,8 βαθμοί Κελσίου. Ασφαλώς είναι πρακτικά αδύνατο, να είστε με το θερμόμετρο κάθε φορά που θέλετε να κάνετε ένα μπάνιο ή ντουζ.

Το ίδιο το σώμα σας θα σας δώσει την απάντηση εάν η θερμοκρασία του νερού είνα κατάλληλη. Εάν νιώθετε ότι είναι τόσο ζεστό που σας κοκκινίζει το δέρμα ή σας προκαλεί εφίδρωση, γυρίστε το λίγο προς το κρύο.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved