Φούσκωμα στην εγκυμοσύνη: Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Φούσκωμα στην εγκυμοσύνη: Πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Το φούσκωμα είναι ένα σύνηθες και όχι τόσο ευχάριστο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Εμφανίζεται ήδη από τις πρώτες εβδομάδες κύησης και πολλές γυναίκες έχουν έντονο φούσκωμα μέχρι και τον τοκετό.

Τι προκαλεί το φούσκωμα στην εγκυμοσύνη;

Το φούσκωμα, όπως και τα περισσότερα συμπτώματα της εγκυμοσύνης προκαλείται από τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα από τη στιγμή της σύλληψης κι έπειτα. Τα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης αυξάνονται και προκαλείται χαλάρωση στους μύες της κοιλιάς ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να αναπτυχθεί το έμβρυο.

Επιπλέον, με την αύξηση της προγεστερόνης, η διαδικασία της πέψης γίνεται πιο αργή με αποτέλεσμα, αφενός τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνετε από τις τροφές να χρεάζονται περισσότερο χρόνο για να μπορούν να μεταφερθούν και στο μωρό, και αφετέρου να συγκεντρώνονται περισσότερα αέρια στο σώμα.

egkumosyni duskoiliotita

Πώς θα αντιμετωπίσετε το φούσκωμα στην εγκυμοσύνη;

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε εάν όχι να εξαφανίσετε εντελώς, τουλάχιστον να μειώσετε το φούσκωμα που νιώθετε. Δοκιμάστε τα εξής:

Πίνετε άφθονο νερό

Η κατανάλωση νερού συμβάλλει στην καλή και συχνή λειτουργία εντέρου και μειώνει τη δυσκοιλιότητα, που μπορεί να κάνει χειρότερο το φούσκωμα που νιώθετε.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην τακτική κίνηση του εντέρου και παρόλο που ίσως νιώθετε ότι προσωρινά σας φουσκώνουν, εν τέλει βοηθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της αίσθησης φουσκώματος. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης και τα φρούτα.

Κάντε μικρά και συχνά γεύματα

Όσο περισσότερο φαγητό βάζετε στο στομάχι σας, τόσο αυξάνονται τα αέρια και το φούσκωμα που θα νιώθετε μετά. Στοχέεύστε στα μικρά και συχνά γεύματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα σας κρατούν χορτάτες και θα σας δίνουν την ενέργει που χρειάζεστε.

diskiliotita stin egimosini

Μασήστε πιο αργά

Αυτός ο κανόνας κατά του φουσκώματος, ισχύει είτε είστε έγκυος, είτε όχι. Μασώντας πιο αργά, καταπίνετε λιγότερο αέρα. Κατάποση λιγότερου αέρα, ίσον με λιγότερο φούσκωμα και αέρια. Τόσο απλά.

Πιείτε ένα ζεστό ρόφημα

Δοκιμάστε ένα χαμημίλη ή ένα ζεστό ποτήρι γάλα. Θα σας χαλαρώσει και θα σας ανακουφίσει από το φούσκωμα.

Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Η συστηματική γυμναστική συμβάλλει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Ακόμα και το απλό περπάτημα, βοηθά στην κίνηση του εντέρου συνεπώς και στην αντιμετώπιση του φουσκώματος.

Κάντε μασάζ στην κοιλιά σας

Κάντε μασάζ με απαλές και κυκλικές κινήσεις στην περιοχή της κοιλιάς. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε το έντερο να κινιηθεί και θα ανακουφιστείτε.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved