Εγκυμοσύνη & όνειρα:Τι σημαίνει αν δείτε στον ύπνο ότι ξεχάσατε κάπου το μωρό

Τα όνειρα που βλέπετε στην εγκυμοσύνη πολλές φορές σχετίζονται με την ψυχολογία σας.

Εγκυμοσύνη & όνειρα:Τι σημαίνει αν δείτε στον ύπνο ότι ξεχάσατε κάπου το μωρό

Κατά την εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξηθούν τα όνειρα που βλέπετε και ενδέχεται να είναι πιο έντονα.

Τα πιο συνηθισμένα όνειρα στην εγκυμοσύνη περιλαμβάνουν μωρά, μωρά ζωάκια και νερό και αντανακλούν το άγχος, την αγωνία, τον φόβο αλλά και τον ενθουσιασμό για τον επικείμενο ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας. Εξίσου συχνοί είναι και οι εφιάλτες αλλά και τα όνειρα που περιλαμβάνουν ερωτική επαφή.

Είδατε στον ύπνο σας ότι ξεχάσατε κάπου το μωρό;

Εάν ονειρευτήκατε ότι αφήσατε κάπου ένα μωρό, μην ανησυχείτε, καθώς είναι εξαιρετικά κοινό σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Το να ξεχνάτε το μωρό δείχνει ότι ενώ είστε ενθουσιασμένη, δεν αισθάνεστε ακόμη αρκετά υπεύθυνη για να φέρετε ένα παιδί στον κόσμο. Μην ανησυχείτε όμως - κάθε νέα μαμά θα αισθάνεται το ίδιο μέχρι τη στιγμή που θα κρατήσει αγκαλιά το μωρό της.

oneira egkyoy

Είδατε στον ύπνο σας νερό;

Το να ονειρεύεστε νερό είναι συνηθισμένο είτε είστε έγκυος είτε όχι, αλλά όταν περιμένετε να γεννήσετε αυτά τα όνειρα μπορεί να είναι πολύ πιο ζωντανά και να έχουν διαφορετικές έννοιες ανάλογα με το πότε γεννάτε.

Τα όνειρα με βροχή, ποτάμια, θάλασσες, είναι συχνά στην αρχή της εγκυμοσύνης, ενώ οι πλημμύρες και τα μεγάλα κύματα τείνουν να είναι πιο έντονα στο τελευταίο τρίμηνο. Η βροχή είναι ένα σημάδι καθαρισμού και υποδηλώνει νέα ξεκινήματα και μια νέα ζωή, ενώ οι πλημμύρες συνήθως αντιπροσωπεύουν το σπάσιμο των νερών και την έναρξη του τοκετού.

egkymosini oneira

Γιατί διαφοροποιούνται τα όνειρα στην εγκυμοσύνη;

Τα όνειρα αντανακλούν την εκάστοτε συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, συνεπώς, την περίοδο της εγκυμοσύνης κατά την οποία τα συναισθήματα είναι πολλά και ιδιαίτερα, είναι λογικό να βλέπετε όνειρα πιο έντονα από ότι συνήθως.Επίσης, οι ορμονικές αλλαγές και ιδιαίτερα η αύξηση της προγεστερόνης, κάνουν τα όνειρά πιο συχνά και "ζωντανά". Όσο η εγκυμοσύνη προχωράει, τα όνειρα διαφοροποιούνται, ανάλογα με το τι σας απασχολεί την κάθε περίοδο.

Με πληροφορίες από το motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved