Βίντεο στο TikTok δείχνει πώς φαίνονται τα έμβρυα σε μαγνητικές τομογραφίες εγκύων

Ένας φοιτητής Ιατρικής στο TikTok δημοσίευσε βίντεο με εικόνες από τρισδιάστατες μαγνητικές τομογραφίες εμβρύων μέσα στην μήτρα και τα σχόλια των χρηστών ήταν το κάτι άλλο.

Βίντεο στο TikTok δείχνει πώς φαίνονται τα έμβρυα σε μαγνητικές τομογραφίες εγκύων

Ο υπέρηχος της εγκύου είναι μια στιγμή μοναδική και για τους δυο γονείς. Μέσα από μια τέτοια εξέταση η μέλλουσα μαμά και ο μέλλοντας μπαμπάς έχουν την ευκαιρία να δουν το μωρό τους να μεγαλώνει μήνα με τον μήνα μέσα στην μήτρα.

Οι περισσότεροι υπέρηχοι όλων των εγκύων μοιάζουν, ειδικά στην αρχή. Οι γονείς ψάχνουν να δουν τα δαχτυλάκια, τα πατουσάκια, προσπαθούν να ανακαλύψουν το φύλλο του μωρού τους και γενικότερα δείχνουν ενδιαφέρον και παρατηρούν με προσοχή κάθε κίνηση που κάνει το μωρό τους εκεί μέσα.

Ένα φοιτητής Ιατρικής, που έχει λογαριασμό στο TikTok, αποφάσισε να δείξει στους followers του από μια διαφορετική οπτική αυτούς τους υπέρηχους και πώς μοιάζουν στην πραγματικότητα τα μωρά μέσα στην μήτρα.

Με 3D μαγνητικές τομογραφίες εμβρύου, που συνήθως συνιστώνται ως μέθοδος προγεννητικού ελέγχου και συγκεκριμένα ως συμπληρωματική μέθοδος της υπερηχογραφικής απεικόνισης προκειμένου να γίνει αναλυτικός, στοχευμένος ανατομικός έλεγχος των αναπτυσσόμενων δομών του εμβρύου, δείχνει αυτές τις "τρομακτικές" φωτογραφίες (τι, όχι; είναι ακόμη γλυκά τα μωρά πιστεύετε) και οι περισσότεροι χρήστες αναρωτιούνται αν αυτά τα μωρά μοιάζουν περισσότερο στον Mr. Bean ή στο μωρό της Rosemary.

"Κάποιος από εσάς με ρώτησε αν δείχνουμε αυτούς τους υπερήχους στις μέλλουσες μητέρες. Δεν πιστεύω ότι κάποια μέλλουσα μαμά θα ήθελε να τους δει!", σχολίασε στο βίντεό του.

Καθώς δείχνει το βίντεο στους χρήστες που τον ακολουθούν, σχολιάζει και δείχνει φωτογραφίες μωρών μέσα στην μήτρα που τα μάτια τους είναι ορθάνοιχτα ή που ο εγκέφαλός τους είναι εμφανής.

"Πρώτα από όλα δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να εξηγήσω αυτό που βλέπω σε μια μέλλουσα μητέρα. Δεύτερον, αμφιβάλω αν μια μητέρα θέλει να δει το παιδί της, να μοιάζει έτσι!", συνέχισε να σχολιάζει όσο έδειχνε μια ζουμαρισμένη εικόνα από το πρόσωπο ενός μωρού.

Το βίντεο το έχουν δει πάνω από 1,5 εκατομμύρια χρήστες την τελευταία εβδομάδα και έχει πάνω από 6.000 σχόλια. Τα περισσότερα από ανθρώπους που θα ήθελαν να δουν τα μωρά τους σε μια 3D απεικόνιση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved