Εγκυμοσύνη: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Ποιες είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν στην εγκυμοσύνη;

Εγκυμοσύνη: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες κύησης, το γυναικείο σώμα αλλάζει με τόσο γρήγορους ρυθμούς που είναι δύσκολο για τη μέλλουσα μαμά να γνωρίζει εάν ένας πόνος ή νέο σύμπτωμα είναι «φυσιολογικό» ή εάν θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Αυτό η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το ιατρικό ιστορικό και η εβδομάδα κύησης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα τα οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εάν τα παρατηρήσετε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Εάν νιώθετε το μωρό να κουνιέται λιγότερο από ότι συνήθως

Θα αρχίσετε να νιώθετε τις κινήσεις του μωρού περίπου στην 16η εβδομάδα κύησης. Εάν η συχνότητα των κινήσεών μειωθεί, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας για να δείτε εάν όλα προχωράνε κανονικά ή εάν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Αιμορραγία

Η αιμορραγία είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα. Ωστόσο, είναι πιθανό και φυσιολογικό να παρατηρήσετε αίμα μετά την ερωτική επαφή ή μετά από μία κολπική εξέταση.

Αλλαγή χρώματος στα κολπικά υγρά

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν παρατηρήσετε ότι τα κολπικά υγρά έχουν γίνει κίτρινα, κόκκινα ή ιδιαίτερα διάφανα. Έχετε ωστόσο στα υπόψη, ότι τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, τα κολπικά υγρά γίνονται έτσι και αλλιώς ελαφρώς πιο κίτρινα και είναι ένδειξη ότι το σώμα προετοιμάζεται για τον τοκετό.

Πίεση την πυελική χώρα, πόνος στην πλάτη και συσπάσεις πριν την 37η εβδομάδα κύησης

egkymosyni orasi

Εάν νιώθετε μία πίεση χαμηλά στην κοιλιά, πόνο στην πλάτη και έχετε έξι με επτά συσπάσεις μέσα σε μία ώρα πριν την 37η κύησης, ξεκουραστείτε, πιείτε λίγο νερό και εάν τα συμπτώματα παραμένουν, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Πόνος κατά την ούρηση

Ο πόνος, τα θολά ούρα και η έντονη ανάγκη για συχνή ούρηση, είναι συμπτώματα ουρολοίμωξης.

Εμετός με πόνο και πυρετό

Οι πρωινές ναυτίες είναι σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Οι συχνοί ωστόσο εμετοί που συνοδεύονται από πόνο και πυρετό, πιθανά υποδεικνύουν κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Ξαφνικές αλλαγές στην όραση

orasi kai egkymosyni

Μεταξύ άλλων, την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν αλλαγές και στην όραση. Εάν η όρασή σας ξαφνικά γίνει διπλή, υπερβολικά θολή ή βλέπετε φώτα που «αναβοσβήνουν», επικοινωνήστε με τον γιατρό σας καθώς είναι ενδείξεις προεκλαμψίας.

Έντονοι πονοκέφαλοι

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν έχετε έντονους πονοκεφάλους που δεν περνάνε με ξεκούραση ή τη χρήση παυσίπονων.

Απότομη αύξηση βάρους

Το πόσα κιλά παίρνει η κάθε γυναίκα στην εγκυμοσύνη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το σωματότυπο, το ιατρικό ιστορικό κτλ. Εάν ωστόσο παρατηρήσετε μία απότομη αύξηση στο βάρος σας καλό είναι να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Έντονος πόνος κάτω από τα πλευρά και στον ώμο

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved