Πρωτεΐνη σε σκόνη στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλής η κατανάλωσή της;

Επιτρέπεται η σκόνη πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πρωτεΐνη σε σκόνη στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλής η κατανάλωσή της;

Η πρωτεΐνη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη και την υγεία του μωρού όσο και της μητέρας.

Η επαρκής κατανάλωσή της βοηθά επίσης στην παραγωγή αμνιακού υγρού και βελτιώνει επίσης τον όγκο του αίματος.

Πόση πρωτεΐνη απαιτείται στην εγκυμοσύνη;

Οι γιατροί συνιστούν ημερήσια πρόσληψη περίπου 71 γραμμαρίων πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μπορεί να αυξηθεί στα 90 γραμμάτια την ημέρα.

Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, η σόγια, οι σπόρους chia, τα μπιζέλια, τα αυγά, τα πουλερικά, τα ψάρια και το άπαχο κρέας.

proteini se skoni stin egimosini1

Είναι οι σκόνες πρωτεΐνης ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι σκόνες πρωτεΐνης συνήθως δεν συνιστώνται σε έγκυες γυναίκες επειδή περιέχουν αρκετά συστατικά που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία του μωρού. Ανήκουν στην κατηγορία των συμπληρωμάτων και ο FDA έχει αφήσει την αξιολόγηση της ασφάλειας και της επισήμανσης του προϊόντος κατά την κρίση των κατασκευαστών.

Ειδικότερα

  • Οι σκόνες πρωτεΐνης μπορεί να περιέχουν ορισμένα πρόσθετα , όπως επιπλέον βιταμίνες, καφεΐνη, κρεατίνη και πληρωτικά/αρωματικά που δεν είναι ωφέλιμα για τις έγκυες γυναίκες. Για μια ασφαλή εγκυμοσύνη, θα πρέπει να αποφύγετε αυτές τις σκόνες.
  • Οι περισσότερες σκόνες πρωτεΐνης που διατίθενται στην αγορά έχουν ως βάση το γάλα και μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα σε γυναίκες που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή έχουν αλλεργίες στα γαλακτοκομικά.
  • Πολλές τεχνητές γλυκαντικές ουσίες προστίθενται σε σκόνες πρωτεΐνης. Αν και δεν υπάρχουν κατάλληλα στοιχεία που να δείχνουν δυσμενείς επιδράσεις των υποκατάστατων ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Μερικά γλυκαντικά που πρέπει να αποφύγετε είναι η ακεσουλφάμη καλίου και η θαυματίνη. Επίσης, πρόσθετη περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε σκόνη πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Ορισμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε σκόνες πρωτεΐνης εμπίπτουν στο GRAS ή γενικά αναγνωρίζονται ως ασφαλή κατηγορία. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες αυτά τα συστατικά μπορεί να έχουν ορισμένες αρνητικές επιπτώσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Τα βαρέα μέταλλα όπως το αρσενικό, ο μόλυβδος και το κάδμιο βρίσκονται επίσης σε μερικές σκόνες πρωτεϊνών που είναι διαθέσιμες στην αγορά. Αυτά ενδέχεται να αυξήσουν ορισμένους κινδύνους για την υγεία του μωρού και της μητέρας και θα πρέπει να αποφεύγονται.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved