Πόσο αλάτι κάνει να τρώει μία γυναίκα στην εγκυμοσύνη;

Το αλάτι είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη; Πόσο όμως πρέπει να καταναλώνει η μέλλουσα μαμά;

Πόσο αλάτι κάνει να τρώει μία γυναίκα στην εγκυμοσύνη;

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού είναι γνωστό ότι προκαλεί διάφορα προβλήματα υγείας. Το αλάτι ωστόσο, είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του οργανισμού, και δη στην εγκυμοσύνη.

Γιατί είναι απαραίτητο το αλάτι στην εγκυμοσύνη;

Το αλάτι περιέχει νάτριο, τα οποίο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση των υγρών, της θερμοκρασίας και του pH του σώματος. Χωρίς αυτό, οι μύες, τα νεύρα και τα όργανα δεν θα λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε.

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος αλλά και τα υγρά στο σώμα της μέλλουσας μαμάς. Το νάτριο, συνεπώς και το αλάτι, βοηθούν στην διατήρηση μίας ισορροπίας και στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Επιπλέον, πολλά αλάτια που υπάρχουν στο εμπόριο, περιέχουν και ιώδιο το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του μωρού.

alati egkymosyni

Πόσο αλάτι πρέπει να καταναλώνετε στην εγκυμοσύνη;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέγιστη προτεινόμενη κατανάλωση αλατιού την ημέρα είναι ένα κουταλάκι του γλυκού. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 6 γραμμάρια ή διαφορετικά σε 2,300 mg νατρίου.

Γιατί η υπερβολική κατανάλωση αλατιού δεν είναι καλή για την υγεία;

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, συνεπώς και η υπερβολική πρόσληψη νατρίου, συνεπάγεται κατακράτηση υγρών, καθώς το σώμα προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αποβάλει την παραπάνω ποσότητα νατρίου από αυτήν που χρειάζεται.

Το πρήξιμο στο πρόσωπο, τα πόδια και τα χέρια είναι ήδη ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση αλατιού, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.

Εκτός, των παραπάνω, η υπερβολική κατανάλωση νατρίου μπορεί να προκαλέσει και διάφορα ακόμα προβλήματα υγείας: η κατακράτηση υγρών δυσκολεύει την σωστή κυκλοφορία του αίματος και αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό, καρκίνο του στομάχους και κύρωση του ήπατος.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved