Είσαι έγκυος; Έξι λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα γυμναστική

Ποια τα οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη;

Είσαι έγκυος; Έξι λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα γυμναστική

Η συστηματική άσκηση έχει πολλά οφέλη για τον συνολική υγεία και ευεξία, πόσο μάλλον την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το διάστημα αυτό, η γυμναστική προετοιμάζει τη μέλλουσα μητέρα για τον τοκετό, δίνει ενέργεια, ανεβάζει τη διάθεση και πολλά ακόμα.

Οι ειδικοί από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ορθοπεδικών και Γυναικολόγων προτείνουν 20 με 30 λεπτά τουλάχιστον ήπιας άσκησης όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες της εβδομάδας εφόσον επιτρέπεται.

Ποια τα οφέλη της συστηματικής άσκησης στην εγκυμοσύνη;

Δίνει ενέργεια

Η κούραση και η εξάντληση είναι σύνηθες φαινόμενο την περίοδο της εγκυμοσύνης και η γυμναστική μπορεί να σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί η άσκηση δυναμώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, συνεπώς δεν θα κουράζεσαι το ίδιο εύκολα. Επιπλέον, η γυμναστική βελτιώνει τη διάθεση και θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το στρες.

"Ναι" στη γυμναστική για καλύτερο ύπνο

Όσο προχωράει η εγκυμοσύνη, το να βρεις μία βολική στάση ύπνου είναι πραγματική πρόκληση. Κάνοντας γυμναστική καθημερινά, θα χαλαρώσεις, θα σπαταλήσεις ενέργεια και το βράδυ θα κοιμάσαι περισσότερο και καλύτερα.

askisi stin egkymosyni

Μειώνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση διάφορων παθήσεων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με μελέτες, η συστηματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη κύησης και προεκλαμψία. Σε περίπτωση που έχεις ήδη διαγνωστεί με προεκλαμψία, θα πρέπει να μιλήσεις με τον γυναικολόγος σου κι εκείνος θα σε κατευθύνει για το είδος και το πόση γυμναστική μπορείς να κάνεις, ανάλογα με την κατάστασή σου.

Όσον αφορά το διαβήτη κύησης, η συστηματική άσκηση μπορεί να κάνει τη διαφορά: Μία μεγάλη έρευνα στην οποία συμμετείχαν έγκυες που είχαν διαβήτη κύησης και οι οποίες γυμνάζονταν τρεις φορές την βδομάδα, έδειξε ότι ο κίνδυνος το βρέφος να γεννηθεί πολύ μεγάλο μειώθηκε κατά 58% και ο τοκετός με καισαρική τομή ως η μοναδική επιλογή, κατά 34%.

Ανακουφίζει από τους πόνους

Η τακτική γυμναστική δυναμώνει τους μύες και μειώνει τους πόνους που πιθανά να νιώσεις την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οι διατάσεις και οι γιόγκα για παράδειγμα, μειώνουν τους πόνους στην πλάτη, το περπάτημα βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

Σε προετοιμάζει για τον τοκετό

Όσο καλύτερη είναι η φυσική σου κατάσταση, τόσο πιο έτοιμη και δυνατή θα είσαι για τον τοκετό. Ο τοκετός μοιάζει με μαραθώνιο, απαιτεί αντοχή, αποφασιστικότητα και συγκέντρωση.

Βοηθάει να επανέλθει το σώμα μετά τον τοκετό

Κάνοντας συστηματική άσκηση καθ' όλη τη διάρκεια της γυμναστικής, το σώμα θα επανέλθει πιο γρήγορα μετά τον τοκετό. Επίσης, μειώνονται οι πιθανότητες για υπερβολική αύξηση βάρους.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved