Επτά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την δεύτερη εγκυμοσύνη

Είναι πιο εύκολη η δεύτερη εγκυμοσύνη από την πρώτη;

Επτά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την δεύτερη εγκυμοσύνη

Συνήθως τα συμπώματα της δεύτερης εγκυμοσύνης είναι κοινά με αυτά της πρώτης. Ωστόσο, ορισμένες μητέρες τα βιώνουν πιο έντονα και άλλες καθόλου.

Για παράδειγμα υπάρχουν γυναίκες που δεν είχαν ναυτίες ή δεν ένιωθαν κόπωση κατά την δεύτερη εγκυμοσύνη ενώ άλλες ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο.

Ωστόσο, μετά την πρώτη εγκυμοσύνη, θα δείτε στις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν είτε είναι η δεύτερη ή η τρίτη, τις παρακάτω διαφορές:

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη η κοιλίτσα φαίνεται νωρίτερα

Επειδή η μήτρα σας δεν συρρικνώνεται αρκετά στο αρχικό της μέγεθος μετά την πρώτη εγκυμοσύνη, η επόμενη θα φανεί νωρίτερα.

Νιώθετε νωρίτερα τις κινήσεις του εμβρύου

Την πρώτη φορά δεν είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τις κινήσεις του εμβρύου. Πιστεύετε ότι μπορεί να είναι αέρια. Την δεύτερη φορά όμως, καταλαβαίνετε αμέσως πότε κινείται το μωρό.

sispaseis brexton hicks

Αισθάνεστε κόπωση

Σίγουρα, κατά τη διάρκεια αυτής της εγκυμοσύνης έχετε ένα μικρό παιδί το οποίο πρέπει να φροντίσετε. Μάλιστα αρκετές έγκυες ξεχνούν να πάρουν τα συμπληρώματα διατροφής στην εγκυμοσύνη και αυτό επιτείνει το αίσθημα κούρασης.

Έχετε περισσότερους πόνους

Το σώμα αρχίζει να χαλαρώνει πιο γρήγορα στη δεύτερη εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα να νιώθετε περισσότερους πόνους. Επίσης, το μωρό μπορεί να βρίσκεται χαμηλότερα στην κοιλιά, λόγω προηγούμενων διατάσεων, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη, τους γοφούς και στους αστραγάλους

Νιώθετε περισσότερες συσπάσεις Braxton Hicks

Οι συσπάσεις αυτές είναι ανώδυνες σποραδικές συσπάσεις των μυϊκών τοιχωμάτων της μήτρας. Φαίνεται, πως κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά ήδη από τις 6 εβδομάδες της κύησης, αλλά κατά κανόνα δεν γίνονται αντιληπτές παρά μόνον κατά τη διάρκεια του δευτέρου ή ακόμα και του τρίτου τριμήνου της κύησης.

sispaseis brexton

Ο τοκετός είναι πιο σύντομος

Μελέτη έδειξε ότι ο τοκετός γυναικών που έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, διήρκησε κατά μέσο όρο εννέα ώρες ενώ στο δεύτερο παιδί, ο χρόνος του τοκετού μειώθηκε στις έξι ώρες , κατά μέσο όρο.

Οι πόνοι μετά τη γέννα είναι πιο έντονοι

Μετά το δεύτερο μωρό, η μήτρα έχει μικρότερο μυϊκό τόνο και είναι πιο επιθετική στο σφίξιμο για να μειώσει τις πιθανότητες αιμορραγίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ισχυρότερους πόνους και συσπάσεις που επαναφέρουν το μέγεθος της μήτρας. Οι συσπάσεις μπορεί να είναι πιο αισθητές όταν θηλάζετε καθώς απελευθερώνεται ωκυτοκίνη, η οποία μπορεί να τις πυροδοτήσει.

Πηγή: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved