Πρέπει να πίνετε χυμούς στην εγκυμοσύνη;

Ποιοι είναι οι καλύτεροι χυμοί που μπορείτε να πίνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πρέπει να πίνετε χυμούς στην εγκυμοσύνη;

Το καλοκαίρι η κατανάλωση φρούτων είναι απαραίτητη για την υγεία της εγκύου και του μωρού καθώς εκτός από θρεπτικά συστατικά προσφέρει και ενυδάτωση.

Ωστόσο πολλές γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη προτιμούν τους χυμούς από τα φρούτα θεωρώντας ότι είναι το ίδιο υγιεινοί. Ισχύει;

Τι χυμούς μπορείτε να πίνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια γυναίκα

Προτιμήστε τους βιολογικούς χυμούς

Προσπαθήστε να περιορίσετε την έκθεσή σας σε τοξίνες και φυτοφάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσον αφορά τους χυμούς, επιλέξτε τους βιολογικούς με φρούτα και λαχανικά της εποχής.

egimosini kai ximoi

Καταναλώστε τους με μέτρο

Παρόλο που οι χυμοί παρασκευάζονται από λαχανικά και φρούτα, περιέχουν ζάχαρη. Όταν είστε έγκυος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας και να μην καταναλώνετε υπερβολική ζάχαρη, καθώς μπορεί να σας προκαλέσει διαβήτη κύησης .Επομένως, το μέτρο είναι το κλειδί.Τούτου λεχθέντος, η πρωινή ναυτία και άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μπορούν να δυσκολέψουν τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, οπότε αν δεν μπορείτε να φάτε, το να πίνετε έναν φρέσκο χυμό είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Επιλέξτε ποικιλία χυμών

Καλό είναι να εναλλάσσετε την ποικιλία γεύσεων στους χυμούς. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξτε χυμούς πλούσιους σε σίδηρο , βιταμίνη C, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη D, βήτα καροτίνη, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β6. Οι συνδυασμοί χυμού με τζίντζερ μπορούν επίσης να απαλύνουν τα συμπτώματα ναυτίας ή να βοηθήσουν στην πέψη.

Προτιμήστε τους σπιτικούς φυσικούς χυμούς

Οι σπιτικοί, φρέσκοι χυμοί, είναι η πιο υγιεινή και ασφαλέστερη επιλογή. Φροντίστε να πλένετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε στους χυμούς και προτιμήστε πάντα προϊόντα που είναι της εποχής.

ximoi stin egimosini

Χυμούς φρούτων που πρέπει να αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη

Ορισμένα φρούτα πρέπει να αποφεύγονται αυστηρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε οποιαδήποτε μορφή, είτε ολοκληρα είτε σε χυμό.Αυτά είναι:

Παπάγια

Η παπάγια προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός σας, με αποτέλεσμα επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ακόμη και αποβολή.

Ανανάς

Ο ανανάς περιέχει βρωμελίνη, ένα ένζυμο που προκαλεί συσπάσεις.

Σταφύλια

Τα σταφύλια περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται ρεσβερατόλη, η οποία μπορεί να είναι τοξική για τις έγκυες γυναίκες και να αποδυναμώσει το πεπτικό τους σύστημα. Αν θέλετε να φάτε σταφύλια συμβουλευτείτε πρώτα τον γυναικολόγο σας.

Πηγές: mother.ly / parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved