Πώς επηρεάζει η εγκυμοσύνη τις αλλεργίες σας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλεργίες στην εγκυμοσύνη.

Πώς επηρεάζει η εγκυμοσύνη τις αλλεργίες σας

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατόν να εμφανιστούν ή να επιδεινωθούν αρκετές αλλεργικές παθήσεις όπως αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα, κνίδωση, αγγειοοίδημα, τροφική ή φαρμακευτική αλλεργία,.κ.α. Όπως προκύπτει από μελέτες, η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να παρουσιαστεί στο 30% των εγκύων ενώ το άσθμα στο 8-9% των εγκύων.

Η έξαρση των αλλεργικών συμπτωμάτων αποδίδεται κυρίως στην αλλαγή των επιπέδων των ορμονών.

Εφόσον παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αλλεργία, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να το κάνετε μέχρι να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Η ξαφνική διακοπή των φαρμάκων που χρησιμοποιείτε όπως μια συσκευή εισπνοής για το άσθμα, μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση των συμπτωμάτων. Ομοίως, εάν έχετε τροφική αλλεργία ή δυσανεξία, η εξάλειψη ορισμένων τροφών από τη διατροφή σας μπορεί να σας εμποδίσει να παίρνετε τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για εσάς και το έμβρυο.

allergies stin egimosini1

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κάθε μαμά θέλει το καλύτερο για το μωρό της, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η δική της υγεία. Γι΄αυτό σε περίπτωση αλλεργίας θα πρέπει να θυμάστε τα εξής:

  • Το φάρμακο αλλεργίας πρέπει να μην προκαλεί παρενέργεια στο έμβρυο.
  • Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή θα βοηθήσει να λαμβάνετε και οι δύο τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας κάθε πότε μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι κρασί ( εφόσον το επιθυμείτε).

Μπορούν ορισμένα τρόφιμα να βοηθήσουν στην πρόληψη των αλλεργιών;

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ορισμένα τρόφιμα ενδέχεται να έχουν ιδιότητες πρόληψης ορισμένων αλλεργιών. Ωστόσο, η κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων αυτών των τροφίμων δεν θα προστατεύσει το μωρό σας από μελλοντιικές τροφικές αλλεργίες, οπότε θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ως προς την κατανάλωσή τους.

Ιχθυέλαιο

Πιστεύεται ότι ορισμένα ιχθυέλαια μπορεί να έχουν προληπτικό αποτέλεσμα κατά των αλλεργιών αλλά θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη σε δύο μερίδες την εβδομάδα. Εάν αποφασίσετε να πάρετε ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίου, αποφύγετε οποιαδήποτε βιταμίνη Α, όπως το μουρουνέλαιο, καθώς μπορεί να βλάψει το αναπτυσσόμενο μωρό σας.

Φρούτα και λαχανικά

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η πρόσληψη φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την ανάπτυξη αναπνευστικών προβλημάτων και αλλεργιών.

Βιταμίνες και μέταλλα

Οι βιταμίνες C, D, E και φυλλικό οξύ φαίνεται ότι παίζουν ρόλο στην πρόληψη των αλλεργιών, ωστόσο απαιτούνται περαιτέρω στοιχεία και έρευνες.

Πηγή: aptaclub.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved