Είστε έγκυος; Τι πρέπει να προσέχετε τις ημέρες του καύσωνα

Πώς θα αποφύγετε την υπερθέρμανση ή την αφυδάτωση τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Είστε έγκυος; Τι πρέπει να προσέχετε τις ημέρες του καύσωνα

Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες, είναι ανυπόφορος για όλους αλλά ειδικά για τις εγκύους.

Το πρόσθετο βάρος παράγει περισσότερη θερμότητα στο σώμα και οι θερμορυθμιστικοί μηχανισμοί του οργανισμού καταπονούνται για να τη διαχειριστούν.

Έτσι το μυϊκό έργο είναι εντονότερο και η παραγωγή θερμότητας είναι υψηλότερη. Οπότε και η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει, ιδιαίτερα αν η έγκυος πάρει περισσότερο βάρος από το ενδεδειγμένο.

zesti kai egimosini

Πώς μπορεί η έγκυος να αντιμετωπίσει τη ζέστη;

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο Μενέλαο Λυγνό, μερικά μέτρα, που μπορείτε να λάβετε τώρα που έχει καύσωνα , ώστε να αντιμετωπίσετε τη ζέστη είναι:

Να αποφεύγετε τις μετακινήσεις τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας

Συνήθως οι ώρες αυτές εκτείνονται από τις 10 το πρωί, έως τις 4 το απόγευμα.

Να ενυδατώνεστε επαρκώς

Η ενυδάτωση επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο με την κατανάλωση νερού, όμως μπορεί να επιτευχθεί και με την κατανάλωση χυμών ή γάλακτος, καθώς και φρούτων, όπως είναι το καρπούζι και το πεπόνι ή λαχανικών, όπως τα αγγουράκια. Εντούτοις τα ποτά και οι τροφές αυτές περιέχουν και θερμίδες, οι οποίες προσμετρώνται στη συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Η υπερβολική πρόσληψη θερμίδων, οδηγεί και σε υπέρμετρη αύξηση του βάρους. Εξάλλου, αν κατά την κύηση εμφανίσατε διαβήτη, πριν τα καταναλώσετε, συνεννοηθείτε με τον ιατρό σας. Αν και η κατανάλωση αναψυκτικών δεν απαγορεύεται σε γενικές γραμμές κατά την εγκυμοσύνη, η ασφαλής οδός είναι η αποχή…

zesti kai egimosini

Να φροντίσετε τα γεύματά σας να είναι μικρά, συχνά και ελαφρά

Η πέψη των τροφών είναι μία από τις σωματικές λειτουργίες, δια των οποίων παράγεται θερμότητα. Όσο πιο δύσπεπτο είναι το γεύμα, τόσο αυξάνεται και η παραγόμενη θερμότητα και κατ’ επέκτασιν αυξάνεται και η θερμοκρασία του σώματος. Γενικά προτιμάτε τα ψητά ή τα βραστά και αποφύγετε τις σάλτσες, τα τηγανητά και τα λιπαρά.

Να ντύνεστε ελαφρά

Να φοράτε ελαφρά και άνετα ρούχα, τα οποία επιτρέπουν τον αερισμό του σώματος, όπως είναι φορέματα ή παντελόνες και «ανοικτά» παπούτσια.
Επίσης, αποφύγετε την ορθοστασία για να μην πρήζονται τα πόδια σας και να κάνετε δροσερά ποδόλουτρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved