Πώς να προετοιμαστείτε σωστά για μια υγιή εγκυμοσύνη

'Οσο πιο υγιής είναι η γυναίκα κατά τη σύλληψη, τόσο πιο υγιές θα είναι και το μωρό.

Πώς να προετοιμαστείτε σωστά για μια υγιή εγκυμοσύνη

Δεν απολαμβάνουν όλες οι γυναίκες την εγκυμοσύνη. Για κάποιες είναι δύσκολη από την πρώτη κιόλας ημέρα, αλλά αυτό συμβαίνει συχνότερα στις γυναίκες που έχουν άγχος και δεν βρίσκονται σε τόσο καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά.

Είναι καιρός να αντιμετωπίστε την εγκυμοσύνη σας ως την κατάλληλη περίοδο για να εφαρμόσετε μερικές υγιείς συνήθειες. Μέσα στους εννέα αυτούς μήνες, το σώμα σας θα προσπαθήσει φυσικά να αποφύγει διεγερτικά που δεν κάνουν « καλό», όπως ο καφές, γι’αυτό δείτε την εγκυμοσύνη ως ευκαιρία να αλλάξετε αρκετές από τις καθημερινές σας συνήθειες.

egkymosyni

Συμβουλές για μια υγιή εγκυμοσύνη

Ψάξτε να βρείτε τρόπους για να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας, αναφέρεται στο βιβλίο " Η γοητεία της εγκυμοσύνης" , εκδόσεις Ψυχογιός. Η εγκυμοσύνη είναι η κατάλληλη περίοδος για να μάθετε αποτελεσματικές τεχνικές χαλάρωσης.

Μάθετε να λέτε «όχι» δίνοντας προτεραιότητα στα πράγματα που έχουν σημασία στην κάθε ημέρα σας.

Αναζητήστε ισορροπία στη δουλειά σας, χαλαρώστε και παίξτε για τον εαυτό σας.

askisi stin egkymosyni

Προσπαθήστε να κάνετε γυμναστική σε ανοιχτό χώρο , έστω και γρήγορο περπάτημα. Αν έχετε καλή φυσική κατάσταση και περισσότερη δύναμη, ευλυγισία και αντοχή, η εγκυμοσύνη σας θα είναι πιο εύκολη, θα διατηρήσετε τη φόρμα σας, θα τα βγάλετε πέρα με τον τοκετό και θα υποφέρετε λιγότερο από τις μικροενοχλήσεις της εγκυμοσύνης όπως είναι ο πόνος στη μέση.

Βελτιώστε τη διατροφή σας με τροφές φυσικές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία.

efimosini kai diatrofi

Πάρτε τα κατάλληλα συμπληρώματα που συνιστά ο γιατρός σας. Θυμηθείτε ότι το φολικό οξύ διασφαλίζει ότι το DNA λειτουργεί όπως πρέπει, αλλιώς το έμβρυο μπορεί να μην αναπτυχθεί σωστά.

Το φολικό οξύ βοηθά στη μείωση γενετικών προβλημάτων όπως η δισχιδής ράχη, όπου η σπονδυλική στήλη δεν σχηματίζεται σωστά. Ερευνες στην Αυστραλία έδειξαν ότι τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες οι οποίες πήραν φολικό οξύ στην αρχή της εγκυμοσύνη, παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο λευχαιμίας.

'Οσες γυναίκες λοιπόν μένουν έγκυες καλό είναι να παίρνουν τη συνιστώμενη από το γιατρό τους, ποσότητα φολικού οξέος την ημέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved