Πότε τα μωρά αρχίζουν να κλαίνε στη μήτρα;

Κλαίνε τα μωρά μέσα στη μήτρα;

Πότε τα μωρά αρχίζουν να κλαίνε στη μήτρα;
φώτο : unsplash.com / Jessica Rockowitz

Τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν για τον έξω κόσμο ενώ βρίσκονται ακόμα μέσα στη μήτρα. Αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, όπως ήχους ή αγγίγματα, μπορούν να καταπιούν και να πιπιλάνε το δάχτυλό τους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά αρχίζουν να ανταποκρίνονται σε όλα αυτά πολύ νωρίτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Για παράδειγμα, μωρό μόλις 16 εβδομάδων αντέδρασε σε ήχο ενώ βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας του ενώ έγκυος κάθε φορά που μιλούσε στο έμβρυο, εκείνο αντιδρούσε με ...κλωτσιές.

Τι συμβαίνει όταν ένα μωρό κλαίει;

Παρόλο που μπορεί να σκεφτείτε ότι το κλάμα είναι κάτι πολύ απλό, στην πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη διαδικασία. Για να καταφέρει το μωρό να κλαίει, πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ πολλαπλών συστημάτων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των μυών του προσώπου, της ρύθμισης των αεραγωγών και της αναπνοής. Μια μελέτη του 2004 έδειξε ότι υπάρχει ένα μη φωνητικό και ένα φωνητικό στοιχείο στο κλάμα. Έτσι, όταν ένα μωρό αρχίζει να μαθαίνει πώς να κλαίει στη μήτρα, εμφανίζει τη μη φωνητική πλευρά μιας κραυγής.

Ενα μωρό που μπορεί να κλαίει δείχνει ότι ο εγκέφαλος, το νευρικό του σύστημα και το σώμα λειτουργούν σωστά.

moro sti mitra

Κλαίνε τα μωρά στη μήτρα;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι ναι, τα μωρά κλαίνε στη μήτρα. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι σε ποιο βαθμό, γιατί προφανώς, το κλάμα δεν είναι το ίδιο μέσα στη μήτρα με το κλάμα όταν έρχεται στη ζωή. Το βέβαιο είναι ότι κλάμα μέσα στη μήτρα είναι διαφορετικό.

Πότε τα μωρά αρχίζουν να κλαίνε στη μήτρα;

Οι γιατροί γνωρίζουν ότι τα μωρά αναπτύσσουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να κλαίνε από την 20η εβδομάδα κύησης. Σε αυτό το σημείο, το έμβρυο έχει συντονισμένες αναπνευστικές κινήσεις, μπορεί να ανοίξει το πηγούνι του και να βγάλει τη γλώσσα. Μπορεί επίσης να καταπιεί.

Επειδή τα μωρά γεννιούνται συχνά πρόωρα ,οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι ήδη από τις 24 εβδομάδες, τα μωρά μπορούν να παράγουν κλαίγοντας ήχους και να ανταποκριθούν στο θόρυβο που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved