Μειωμένη όρεξη για φαγητό στο τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Τι την προκαλεί;

Γιατί μειώνεται η όρεξη για φαγητό το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

Μειωμένη όρεξη για φαγητό στο τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Τι την προκαλεί;

Οι λιγούρες και η αυξημένη όρεξη για φαγητό είναι κάτι σύνηθες στην εγκυμοσύνη. Ωστόσο, το τελευταίο τρίμηνο και ιδιαίτερα όσο πλησιάζετε στον τοκετό, δεν αποκλείεται να χάσετε ξαφνικά την όρεξή σας. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η μειωμένη όρεξη για φαγητό τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης είναι κάτι φυσιολογικό. Το μωρό έχει πλέον μεγαλώσει αρκετά (τους τρεις τελευταίους μήνες παίρνει το μισό βάρος που θα έχει όταν γεννηθεί) και καταλαμβάνει αρκετό χώρο, με αποτέλεσμα η μήτρα να πιέζει τα άλλα όργανα που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, όπως το στομάχι.

Το στομάχι έχει πλέον έχει λιγότερο χώρο για φαγητό και επίσης οι καούρες είναι ακόμα πιο συχνές το τρίμηνο αυτό, κάτι που δυσκολεύει τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

snak stin egkimosini 1

Τι πρέπει να προσέξετε

Η απώλεια όρεξης είναι φυσιολογική, ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Το μωρό που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα χρειάζεται πληθώρα θρεπτικών συστατικών για την υγιή ανάπτυξή του, συνεπώς είναι σημαντικό να συνεχίσετε να τρέφεστε υγιεινά και επαρκώς.

Κάτι που θα σας βοηθήσει είναι να εντάξετε στη διατροφή σας μικρά και συχνά σνακ, περίπου κάθε δύο με τρεις ώρες, ακόμα κι αν δεν πεινάτε. Προτιμήστε για τα σνακ σας τροφές με υψηλή διατροφική αξία όπως:

  • φρούτα
  • ξηρούς καρπούς
  • λαχανικά

Έτσι, ακόμα κι αν δυσκολεύστε να αδειάσετε το πιάτο σας στο κυρίως γεύμα, θα έχετε ήδη εφοδιαστεί με τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεστε.

Πηγή: babyology.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved