Bump shaming: Yπάρχει και πρέπει να σταματήσει αμέσως (εικόνες)

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το bumb shaming;

Bump shaming: Yπάρχει και πρέπει να σταματήσει αμέσως (εικόνες)

"Η κοιλιά σου είναι τόσο μικρή! Είσαι σίγουρη ότι το μωρό μεγαλώνει κανονικά;", "Πο πο, έχεις τεράστια κοιλιά! Περιμένεις δίδυμα;", "Τρέφεσαι καλά; Η κοιλιά σου είναι παρα πολύ μικρή."

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις-σχόλια που γυναίκες και άντρες κάνουν σε μέλλουσες μαμάδες. Εκτός από το body shaming, υπάρχει και το bump shaming και πρέπει να σταματήσει αμέσως!

Μία έγκυος γυναίκα έχει ήδη αρκετό άγχος για τον επικείμενο ερχομό του μωρού της. Έχει να διαχειριστεί τα περίεργα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή της λόγω των ορμονικών αλλαγών και τα σχόλια για το μέγεθος της κοιλιά της, είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει.

Το bump shaming δεν γίνεται μόνο σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μερικά χρόνια πριν, η μαία και λάτρης του fitness και well-being, Hannah Polites, είχε ανεβάσει μία φωτογραφία δείχνοντας την κοιλιά της στον έκτο μήνα εγκυμοσύνης. Τα αρνητικά σχόλια έπεσαν βροχή. "Αυτό δεν είναι υγιές" έγραψε κάποιος, "πραγματικά ανησυχώ για αυτό το μωρό" σχολίασε κάποιος άλλος, ενώ ένας τρίτος έγραψε "σκοτώνεις το μωρό σου".


https://www.instagram.com/p/BFD0iDmSuFc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πολλές είναι φυσικά και οι εγκυμονούσες που δέχονται σχόλια για το αντίθετο.

Η αλήθεια είναι ότι η κάθε γυναίκα βιώνει την εγκυμοσύνη διαφορετικά. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, η κάθε κοιλιά είναι διαφορετική, το ίδιο και το κάθε μωρό που έρχεται στο κόσμο. Το πόσο βάρος θα πάρει μία γυναίκα στην εγκυμοσύνη, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ο μόνος που μπορεί να κρίνει εάν είναι υγιές ή όχι, είναι ο γιατρός της.

Γυναίκες στην 17η, στην 25η, στην 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης και πάει λέγοντας, μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικές κοιλιές και να είναι εξίσου υγιείς, αυτές και τα μωρά τους. Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει και το babyology.com.au και ζήτησε από τις αναγνώστριές του να στείλουν φωτογραφίες από τα διάφορα στάδια της εγκυμοσύνης τους.

Η Brooke και η Skye στην 25η εβδομάδα κύησης. Και οι δύο υγιείς με κοιλιές τόσο όμως διαφορετικές, όμως, μεταξύ τους.

bump shaming 1

Η Julie στην 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης και η Αndria στην 31η.

bump shaming 2

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved