Ευαισθησία στο στήθος στην εγκυμοσύνη: Πώς θα ανακουφιστείτε από τον πόνο;

Πώς αλλάζει το στήθος στην εγκυμοσύνη και τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε;

Ευαισθησία στο στήθος στην εγκυμοσύνη: Πώς θα ανακουφιστείτε από τον πόνο;

Το πρήξιμο και η ευαισθησία στο στήθος είναι από τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Οι αλλαγές στο στήθος συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές, οι οποίες και παίζουν σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία του μαστού για τον θηλασμό.

Οι αλλαγές στο στήθος το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Τις πρώτες εβδομάδες κύησης θα νιώθετε ευαισθησία στο στήθος, πρήξιμο και ίσως οι φλέβες στην συγκεκριμένη περιοχή να είναι μεγαλύτερες και πιο ορατές. Το σώμα προσαρμόζεται γρήγορα στις ορμονικές αλλαγές και έτσι τα συμπτώματα αυτά σταδιακά θα υποχωρήσουν. Ωστόσο, το στήθος σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει και δεν αποκλείεται να παρατηρήσετε αλλαγές και στο χρώμα και το μέγεθος των θηλών σας.

Οι αλλαγές στο στήθος το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, τα επίπεδα οιστρογόνων εξακολουθούν να αυξάνονται. Το στήθος σας θα είναι πιο βαρύ, καθώς αναπτύσσονται οι αγωγοί γάλακτος, και πιο μεγάλο.

Οι αλλαγές στο στήθος το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Το σώμα προετοιμάζεται για τον τοκετό και τις τελευταίες εβδομάδες θα νιώθετε το στήθος σας ακόμα πιο βαρύ, ευαίσθητο και μεγάλο. Οι θηλές μεγαλώνουν και αλλάζουν χρώμα και σχήμα. Επίσης, στο τρίτο τρίμηνο είναι πιθανόν να νιώσετε φαγούρα στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς το δέρμα τεντώνεται όσο το στήθος μεγαλώνει.

allages stithos egkymosyni

Πώς θα ανακουφιστείτε από τον πόνο στο στήθος;

Επιλέξτε τον κατάλληλο στηθόδεσμο

Το στήθος αλλάζει μέγεθος καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνεπώς θα πρέπει να παρατηρείτε τις αλλαγές και να εφοδιαστείτε με στηθόδεσμους που θα εφαρμόζουν καλά και δεν θα σας πιέζουν.

Φορέστε άνετα ρούχα

Ξεχάστε τα στενά μπλουζάκια που ειδικά το καλοκαίρι δεν θα σας βολέψουν και ιδιαίτερα. Προτιμήστε αέρινα ρούχα που θα σας δροσίζουν αυτήν την περίοδο και δεν θα σας πιέζουν στην συγκεκριμένη περιοχή, επιδεινώνοντας τον πόνο.

Βάλτε μία κρύα κομπρέσα

Βρέξτε μία πετσέτα με κρύο νερό και τοποθετήστε την στο στήθος σας. Το κρύο θα σας ανακουφίσει και θα σας δροσίσει παράλληλα.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Εάν το κρύο δε νιώθετε ότι σας βοηθάει, κάντε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ένα ζεστό μπάνιο. Το ζεστό νερό θα χαλαρώσει του μύες του στήθους και θα μειώσει τον πόνο.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

Εάν τίποτε από τα παραπάνω δε φαίνεται να σας βοηθάει ιδιαίτερα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved