Πολύδυμη κύηση: Τι να τρώτε

Τι να τρώει μια γυναίκα με πολύδυμη κύηση; 

Πολύδυμη κύηση: Τι να τρώτε

Αν περιμένετε δίδυμα ή περισσότερα μωράκια, ίσως να ανησυχείτε για το τι πρέπει να τρώτε κατά την εγκυμοσύνη σας και πόσο πρέπει να τρώτε για να έχετε μια υγιή κύηση και για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτυχθούν σωστά.

Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές ανάγκες εκείνη την περίοδο. Αν και ο γιατρός σας είναι εκείνος που θα σας συμβουλέψει κατάλληλα για το τι πρέπει να κάνετε, τι να τρώτε και τι όχι, εμείς θα σας δώσουμε μερικές γενικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ειδικά αν κυοφορείτε περισσότερα από ένα, μωρά.

Μια πολύδυμη κύηση χρειάζεται θερμίδες

polidimi kiisi diatrofi 2

Όπως αναφέρουν αρκετοί διατροφολόγοι, μια γυναίκα που περιμένει δύο ή και παραπάνω μωρά πρέπει να τρέφεται σωστά και να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες θερμίδες που χρειάζεται εκείνη και τα μωρά της.

Είναι σημαντικό να τρώτε μικρά συχνά σνακ και να χρησιμοποιείτε πρωτεϊνικά ροφήματα έτσι ώστε να λαμβάνετε όλη την διατροφική αξία από τα μικρά γεύματά σας.

Μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει καθημερινά:

  • Φρούτα και λαχανικά, φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε χυμό, σε σαλάτες και σε όποια μορφή είναι εφικτό. Θα πρέπει μια έγκυος να καταναλώνει τουλάχιστον 5 μερίδες την ημέρα.
  • Τροφές με άμυλο όπως πατάτες, προϊόντα ολικής άλεσης, ρύζι, μακαρόνια και ψωμί.
  • Τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως άπαχο, καλά μαγειρεμένο κρέας, ψάρι, αυγά και όσπρια. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον δύο μερίδες ψαριού την εβδομάδα στο πρόγραμμά σας, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών ψαριών.
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί και γιαούρτι που περιέχουν κάλιο.

Επίσης, χρειάζεστε ιώδιο στη διατροφή σας για να βοηθήσετε την ανάπτυξη του μωρού σας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και κάποια ψάρια όπως ο μπακαλιάρος, είναι καλές πηγές ιωδίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved