Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Οι δυσκολίες και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Ποια είναι τα πιο συνήθη προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η έγκυος το καλοκαίρι;

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Οι δυσκολίες και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Το καλοκαίρι είναι μία ιδιαίτερη περίοδος με τα θετικά και τα αρνητικά της. Στα θετικά συγκαταλέγονται οι καλοκαιρινές διακοπές, οι καλές καιρικές συνθήκες και η πληθώρα φρούτων που βγαίνουν αυτήν την εποχή. Στα αρνητικά από την άλλη, ο καύσωνας και η αφόρητη ζέστη, ο κίνδυνος αφυδάτωσης και ο καυτός ήλιος που μπορεί να γίνει επικίνδυνος εάν δεν προσέξουμε.

Για την έγκυο γυναίκα, κάποια από τα παραπάνω μπορεί να γίνουν ακόμα πιο αφόρητα. Ας δούμε όμως συνολικά ποιες είναι δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίσετε αυτήν την εποχή και τι μπορείτε να κάνετε.

Αφόρητη ζέστη

Έχοντας ένα μωρό στην κοιλιά που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, η ζέστη και ο καύσωνας είναι πραγματικά ανυπόφορα για εσάς, ειδικά εάν διανύετε το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Είναι μάλιστα, πολύ πιθανό να αισθάνεστε ακόμα πιο "βαριά" αυτήν την εποχή, ιδιαίτερα εάν πλησιάζετε στον τοκετό.

Τι μπορείτε να κάνετε: Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο ιδιαίτερα τις ώρες από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Τις μέρες του καύσωνα προτιμήστε να μείνετε σε ένα δροσερό χώρο, με κλιματισμό.

Πρήξιμο

Η κατακράτηση υγρών επιδεινώνεται το καλοκαίρι. Τα πρησμένα άκρα είναι έτσι και αλλιώς ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, και το καλοκαίρι μπορεί να γίνει ακόμα πιο αισθητό.

Τι μπορείτε να κάνετε: Φροντίστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας να είστε σε δροσερό χώρο και προτιμήστε τα άνετα παπούτσια που δεν θα σας στενεύουν στα πόδια. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα. Προτιμήστε τα άνετα, βαμβακερά και ανοιχτόχρωμα ρούχα για τις εξόδους σας αλλά και για το σπίτι.

egkymosyni kalokairi ilios

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Τα θετικά που ίσως δεν είχατε σκεφτεί

Έντονη εφίδρωση

Την περίοδο της εγκυμοσύνη, η θερμοκρασία σώματος της γυναίκας αυξάνεται και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, είναι πιθανό να ιδρώνετε έντονα και συχνά.

Τι μπορείτε να κάνετε: Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση και την έξοδό σας από το σπίτι τις μέρες που κάνει πολλή ζέστη. Προτιμήστε τα αέρινα και βαμβακερά ρούχα που απορροφούν καλύτερα τον ιδρώτα και είναι πιο δροσερά.

Κολύμπι στη θάλασσα ή την πισίνα;

Το κολύμπι είναι από τις πιο ωφέλιμες μορφές άσκησης γενικότερα, αλλά και την περίοδο της εγκυμοσύνης. Πώς θα εξασφαλίσετε ότι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας με ασφάλεια;

Τι μπορείτε να κάνετε: Αρχικά, θα συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας που γνωρίζει επακριβώς την περίπτωσή σας κι εκείνος θα σας συμβουλεύει για το εάν μπορείτε να κάνετε ελεύθερα το μπάνιο σας στη θάλασσα ή την πισίνα. Κάποιοι γενικοί κανόνες είναι να αποφύγετε τις πολυσύχναστες θάλασσας και τις πισίνες με πολύ κόσμο, τα άπατα και παγωμένα νερά, τα κύματα και τις θάλασσες που βρίσκονται κοντά σε λιμάνι. (εδώ μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερες συμβουλές από τον συνεργάτη του Mothersblog.gr και γυναικολόγο, Μενέλαο Λιγνό)

Διατροφή

Το καλοκαίρι η έντονη ζέστη, μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρεξης. Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσετε να τρέφεστε σωστά, ούτε και να παραλείπετε γεύματα.

Τι μπορείτε να κάνετε: Εντάξτε στη διατροφή σας καλοκαιρινά φρούτα που είναι δροσερά, ελαφριά και πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Αποφύγετε τα ωμά ψάρια και έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό, είτε βρίσκεστε εντός, είτε εκτός σπιτιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved