Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Τα θετικά που ίσως δεν είχατε σκεφτεί

Πέντε λόγοι για τους οποίους λέμε "ναι" στην εγκυμοσύνη το καλοκαίρι.

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Τα θετικά που ίσως δεν είχατε σκεφτεί

Το καλοκαίρι, η αφόρητη ζέστη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν είναι ευχάριστα για κανέναν, πόσο μάλλον για όσες από εσάς διανύετε τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σας. Ο καύσωνας και οι άνω των 30 θερμοκρασίες είναι ανυπόφορες. Τα πόδια πρήζονται, η κούραση και κυρίως η νύστα γίνονται ακόμα εντονότερες και φυσικά περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αγκαλιά με το air condition στο σπίτι.

Ας δούμε όμως τα πράγματα θετικά. Η εγκυμοσύνη το καλοκαίρι έχει και τα θετικά της και αυτά είναι τα εξής:

Υπάρχει πληθώρα φρούτων και λαχανικών για να εντάξετε στη διατροφή σας

egkymosyni kalokairina frouta

Η διατροφή σας αυτήν την περίοδο, όπως σίγουρα γνωρίζετε, είναι το Α και το Ω για την υγιή ανάπτυξη του μωρού και την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό διαιτολόγιο σας και τώρα το καλοκαίρι οι επιλογές σας είναι πολλές. Ροδάκινα, φράουλες, καρπούζια, πεπόνια και όλα τα καλοκαιρινά φρούτα είναι οι ιδανικές επιλογές για τα σνακ σας μέσα στην ημέρα.

Επιπλέον, το πιθανότερο είναι να λαχταράτε και αυτές τις τροφές, έναντι άλλων με περισσότερα λιπαρά και ιδού ο λόγος: "Λόγω της ζέστης, οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους συνήθως προτιμούν τις πιο δροσιστικές και υγιεινές τροφές" αναφέρει η Bridget Swinnet, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου "Eating Expectantly: Practical Advice for Healthy Eating Before, During and After Pregnancy".

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη και διατροφή: Ποια καλοκαιρινά φρούτα να προτιμήσετε;

Μπορείτε να απολαύσετε τη γυμναστική σας εκτός σπιτιού

Προφανώς όχι τις ώρες που ο ήλιος καίει, όπως το μεσημέρι. Για τη σωματική σας άσκηση προτιμήστε να βγαίνετε είτε νωρίς το πρωί, πριν τις 9, το πολύ 10, είτε αργά το απόγευμα όταν σουρουπώνει. Ακόμα και το απλό περπάτημα, θα σας αναζωογονήσει, τα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον πόνο στη μέση και να διατηρήσετε τη φόρμα σας.

"Το περπάτημα είναι ένα από τα καλύτερα είδη γυμναστικής την περίοδο της εγκυμοσύνης" αναφέρει η Jennifer Johnsons που εξειδικεύεται στη γυμναστική για εγκύους. "Είναι κατάλληλο για όλες τις έγκυες γυναίκες ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση ή το στάδιο της εγκυμοσύνης που βρίσκονται".

Προσλαμβάνετε βιταμίνη D

egkymosyni kai kalokairi ti na proseksete

Βιταμίνη D ίσον ήλιος! Απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο, παίρνοντας φυσικά τις απαραίτητες προφυλάξεις όπως τη χρήση αντηλιακού σε πρόσωπο και σώμα, τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν βγείτε από το σπίτι. Αποφύγετε να κάθεστε με τις ώρες εκτεθειμένη στον ήλιο και τη ζέστη και προτιμήστε τις πιο πρωινές ή απογευματινές ώρες για τη βόλτα σας ή την εξόρμηση στη θάλασσα.

Αν και μόλις το 30% των εγκύων το γνωρίζει, η βιταμίνη D παίζει είναι πολύ σημαντική για την υγεία της μέλλουσας μητέρας, την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης και την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , η έλλειψη σε βιταμίνη D την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι κάτι αρκετά σύνηθες σε ορισμένες χώρας και έχει συσχετιστεί με τον αυξημένο κίνδυνο της προεκλαμψίας, τον πρόωρο τοκετό, τον διαβήτη κύησης και μυϊκές παθήσεις.

Φοράτε άνετα ρούχα και ανοιχτά παπούτσια

Αέρινα φορέματα, ολόσωμες φόρμες, άνετες παντελόνες είναι μόνο μερικά από τα ρούχα της καλοκαιρινής σας γκαρνταρόμπας στην εγκυμοσύνη. Σκεφτείτε μόνο ότι το χειμώνα θα έπρεπε να φοράτε παλτό, παραπάνω από μία μπλούζα ΚΑΙ κλειστά παπούτσια.

Οι διακοπές

Οι φετινές διακοπές σας θα είναι σίγουρα αξέχαστες. Επιλέξτε κοντινούς προορισμούς για να μην ταλαιπωρηθείτε στο ταξίδι και φυσικά προορισμούς που θα έχουν νοσοκομείο σε περίπτωση έκτατης ανάγκης.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved