Αυτές είναι οι καλύτερες στάσεις ύπνου στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Με αυτές τις στάσεις θα έχετε ένα ήρεμο ύπνο κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Αυτές είναι οι καλύτερες στάσεις ύπνου στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Οι πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης συνοδεύονται από έντονες καούρες, ναυτίες ή ζαλάδες που σας ταλαιπωρούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορείτε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ κι έτσι αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένες.Καθώς μάλιστα η κοιλιά σας αρχίσει να φουσκώνει, ο ύπνος σας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολος.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες στάσεις που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε τόσο στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όσο και αργότερα, χωρίς πολλές διακοπές.

Ύπνος στο πλάι

Από το να κοιμάστε ανάσκελα ή μπρούμυτα είναι καλύτερα να ξαπλώνετε στο πλάι και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά. Αυτή η στάση εμποδίζει την αναπτυσσόμενη μήτρα να ασκήσει πίεση στο ήπαρ κι επιτρέπει στο έμβρυο να πάρει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μέσω του πλακούντα. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την ενέργεια που δαπανάται για τη λήψη της βέλτιστης ροής αίματος τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό .Μπορείτε να εναλλάσσετε τη θέση προς τα δεξιά, εάν δεν θέλετε να κοιμάστε στα αριστερά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν κοιμάστε στα δεξιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ipnos stin egimosini1

Ύπνος με την πλάτη στα μαξιλάρια

Ο ύπνος σε στάση ημι- καθιστή θεωρείται γενικά ασφαλής καθ 'όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Μπορεί να φαντάζει άβολος, όμως αν τοποθετήσετε σωστά τα μαξιλάρια στην πλάτη και βρείτε τη θέση που σας βολεύει, θα ανακουφιστείτε ειδικά αν υποφέρετε από καούρες.
Αν νιώσετε πόνο στην πλάτη μπορείτε να εναλλάσσετε τη στάση αυτή με την παραπάνω.

Ύπνος ανάσκελα

Κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, ο ύπνος ανάσκελα είναι εύκολος. Θα πρέπει να έχετε λίγο ανασηκωμένη την πλάτη σας και να την υποστηρίζετε με μερικά μαξιλάρια ειδικά εάν υποφέρετε από καούρες και παλινδρόμηση.Ωστόσο θα πρέπει να τον αποφύγετε κατά την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας και αυτό γιατί μπορεί να σας προκαλέσει πτώση των επιπέδων της αρτηριακής σας πίεσης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη.

ypnos stin egkimosini2

Ύπνος με μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια στην εγκυμοσύνη θα γίνουν τα αγαπημένα σας ...αξεσουάρ. Υπάρχουν ειδικά μαξιλάρια εγκυμοσύνης που μπορείτε να προσαρμόσετε για να τα τοποθετήσετε ανάμεσα στα γόνατά σας ή για να στηρίξετε το στομάχι σας. Το κλειδί είναι να διατηρείτε το κάτω μέρος της πλάτης σας στηριγμένο και να έχετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας στο επίπεδο του γόνατος.Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, μπορεί επίσης να θέλετε ένα μαξιλάρι ειδικό με καμπύλη για να στηρίξετε την κοιλιά σας.

Πηγή: sleepadvisor.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved