Το καλαμπόκι στη διατροφή της εγκύου - Ποια τα οφέλη

Ποια τα οφέλη από την κατανάλωση καλαμποκιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Plus συνταγές για να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Το καλαμπόκι στη διατροφή της εγκύου - Ποια τα οφέλη

Η διατροφή της εγκύου είναι σημαντικό να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συστατικά απαραίτητα για την υγεία τόσο της μέλλουσας μητέρας, όσο και του μωρού.

Το καλαμπόκι περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες C, βιταμίνες του συμπλέγματος B, φυτικές ίνες και μαγνήσιο. Δεν είναι λοιπόν μόνο νόστιμο αλλά και μία πολύ θρεπτική τροφή που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η διατροφική αξία του καλαμποκιού

Τα 100 γραμμάρια καλαμποκιού περιέχουν:

  • θερμίδες: 86 kcal
  • πρωτεΐνη: 3,27 g
  • υδατάνθρακες: 18,7 g
  • φυτικές ίνες: 2 g
  • μαγνήσιο: 37 mg
  • κάλιο: 270 mg
  • ασβέστιο: 2 mg
  • σίδηρος: 0,52 mg
  • βιταμίνη C: 6,8 mg
  • φολικό οξύ: 42 mg

Τα οφέλη του καλαμποκιού στην εγκυμοσύνη

Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα στην εγκυμοσύνη από τους πρώτους κιόλας μήνες. Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπισή της.

Συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του εμβρύου

Το καλαμπόκι είναι καλή πηγή φολικού οξέος το οποίο Συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του εμβρύου και προλαμβάνει συγγενείς ανωμαλίες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Κάνει καλό στα μάτια του μωρού

Το καλαμπόκι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της όρασης του εμβρύου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η βιταμίνη C που περιέχει το καλαμπόκι είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού της μέλλουσας μητέρας. Επίσης, το καλαμπόκι είναι καλή πηγή και βιταμίνη Α η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και στην ενίσχυση της μνήμης.

Συνταγές με καλαμπόκι

Ο πιο υγιεινός ίσως τρόπος για να φάτε το καλαμπόκι είναι σκέτο, αφού πρώτα το έχετε βράσει το σε μία κατσαρόλα με νερό. Ωστόσο, το καλαμπόκι μπορεί να δώσει νοστιμιά και έξτρα θρεπτική αξία σε πολλές συνταγές για ριζότα, σαλάτες κ.α. ή να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σπιτικά ποπ κορν.

Σαλάτα με καλαμπόκι



Σπιτικά ποπ κορν



Ένας ακόμα τρόπος για να το απολαύσετε είναι ψητό, δοκιμάζοντας μία από τις παρακάτω συνταγές.






Πηγή: parenting.firstcry.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved