Έξι ασυνήθιστα πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Κι όμως, εκτός από τα κλασικά συμπτώματα εγκυμοσύνης υπάρχουν και ορισμένα που πιθανότατα δεν έχετε ξανακούσει.

Έξι ασυνήθιστα πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Κάποια συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι ευρέως γνωστά όπως η καθυστέρηση, οι ναυτίες και το πρησμένο στήθος. Ωστόσο υπάρχουν μερικά ακόμη τα οποία δεν είναι τόσο συνηθισμένα, αποτελούν όμως ενδείξεις ότι ίσως να είστε έγκυος. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Αϋπνία

Η δυσκολία στον ύπνο δεν είναι κάτι περίεργο στην εγκυμοσύνη. Γνωρίζατε όμως ότι η αϋπνία θεωρείται ένα πρώιμο σύμπτωμα που μπορεί να βιώσετε πριν καν μάθετε ότι είστε έγκυος; Σε αυτήν την περίπτωση, προσπαθήστε να είστε χαλαρή και μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης.

Αιμορραγία της μύτης

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, κάποιες γυναίκες παρουσιάσουν αιμορραγία στη μύτη τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης τους. Αυτό πιθανά συμβαίνει λόγω των χαμηλών επιπέδων υγρασίας στο σώμα.

Αέρια

Η εγκυμοσύνη από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες επηρεάζει τα έντερα με αποτέλεσμα να έχετε έντονο φούσκωμα ή και αέρια.

Αυξημένα κολπικά υγρά

Εάν είστε έγκυος είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι τα κολπικά σας υγρά έχουν αυξηθεί. Εάν τα κολπικά υγρά έχουν άσχημη μυρωδιά και δεν είναι άχρωμα, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Μεταλλική γεύση στο στόμα

Η αύξηση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης έχει σαν αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να αισθάνονται μία μεταλλική γεύση στο στόμα. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή και ως δυσγευσία.

Αλλαγές στη λίμπιντο

Τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης είναι πιθανό να νιώσετε ιδιαίτερα αυξημένη ή μειωμένη ερωτική διάθεση. Οι αλλαγές στις ορμόνες επηρεάζουν τη λίμπιντο οπότε μην εκπλαγείτε εάν παρατηρήσετε διαφορές στη διάθεσή σας.

Πηγή: firstcry.parenting.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved