Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τα άγνωστα οφέλη της καρύδας

  • Η διατροφική αξία της καρύδας
  • Τα οφέλη της καρύδας για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο
Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τα άγνωστα οφέλη της καρύδας

Η καρύδα είναι ένα τροπικό φρούτο πλούσιο σε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο που είναι απαραίτητα στην εγκυμοσύνη.

Μπορείς να τον απολαύσεις σκέτη ή σε κάποια άλλη μορφή όπως αποξηραμένη, σε αλεύρι και έλαιο. Σε κάθε περίπτωση είναι μία τροφή ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό κι αν ακόμα δεν την έχεις εντάξει στη διατροφή σου, οι παρακάτω λόγοι ίσως να σε πείσουν.

Προστατεύει από την αναιμία

Η καρύδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πολύτιμα μέταλλα που προστατεύουν από την αναιμία, τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και το πρήξιμο στα πόδια

Είανι πλούσια σε καλά λιπαρά

Το γάλα καρύδας είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά που συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Επίσης κάποιοι υποστηρίζουν ότι η συστηματική κατανάλωση γάλακτος καρύδας μπορεί να αυξήσει και την παραγωγή του μητρικού γάλακτος στον θηλασμό.

karuda

Ανακουφίζει από τις πρωινές ναυτίες

Το νερό καρύδας αποτελείται κατά 94% από νερό και περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Μπορεί να σε κρατήσει ενυδατωμένη ιδιαίτερα το καλοκαίρι και η κατανάλωσή του ανακουφίζει από τις πρωινές ναυτίες.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες απαραίτητες για την ανάπτυξη του μωρού στη μήτρα

Η καρύδα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις λεγόμενες «νευροβιταμίνες» που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα

Η καρύδα και ιδιαίτερα το αλεύρι καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved