Πρωινό γεύμα στην εγκυμοσύνη: Πέντε προτάσεις για το πρώτο τρίμηνο

Είσαι έγκυος και διανύεις τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σου; Δες ιδέες για το πρωινό σου.

Πρωινό γεύμα στην εγκυμοσύνη: Πέντε προτάσεις για το πρώτο τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης διαρκεί μέχρι και την 13η εβδομάδα κύησης και είναι ένα διάστημα ιδιαίτερα κρίσιμο για την ανάπτυξη του μωρού και την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Τις αυτές εβδομάδες θα παρατηρήσετε και τις πρώτες αλλαγές στο σώμα σας όπως το πρησμένο στήθος και την ελαφρώς φουσκωμένη σας κοιλιά. Επιπλέον, το πρώτο τρίμηνο ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης είναι οι πρωινές ναυτίες που ταλαιπωρούν περίπου τα τρία τέταρτα των εγκύων.

Η επιλογή συγκεκριμένων τροφών μπορεί να σας ανακουφίσει και γενικά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας η διατροφή σας παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Το πρωινό γεύμα το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που θα σας χαρίσουν ενέργειες που χρειάζεστε.

Ας δούμε μερικές ιδέες παρακάτω:

Βρόμη με γάλα

Η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες απαραίτητες για την εγκυμοσύνη. Επιπλέον το γάλα περιέχει ασβέστιο το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών του εμβρύου.

Ομελέτα

Το αυγό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πολλά ακόμα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία. Ο κρόκος τους περιέχει καλά λιπαρά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία των κυττάρων, περιλαμβανομένων αυτών που εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού. Επίσης, περιέχουν βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Τοστ με τυρί, αβοκάντο και γαλοπούλα

Μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα πρωτότυπο, όμως οι υδατάνθρακες του ψωμιού θα σας ανακουφίσουν από τις πρωινές ναυτίες. Το τυρί όπως όλα τα γαλακτοκομικά περιέχει ασβέστιο, ενώ το αβοκάντο θα κάνει τη διαφορά καθώς είναι μία σούπερ τροφή η κατανάλωση της οποίας έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Smoothie με φρούτα εποχής και τζίντζερ

Το τζίντζερ θεωρείται θαυματουργό για την καταπολέμηση της ναυτίας. Αξιοποιήστε τα φρούτα εποχής που δεν είναι και λίγα και φτιάξτε δροσερά smoothies πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ψωμί με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Εάν προτιμάτε τις γλυκές γεύσεις για το πρωινό σας, δοκιμάστε μία φέτα ψωμί με φυστικοβούτυρο και μπανάνα. Η συχνή κατανάλωση της μπανάνας θα μειώσει τις κράμπες και συνολικά αυτή η συνταγή είναι ιδανική εάν υποφέρετε από πρωινές ναυτίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved