Μανιτάρια στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπονται ή όχι;

Είναι ασφαλής η κατανάλωση μανιταριών στην εγκυμοσύνη;

Μανιτάρια στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπονται ή όχι;

Τα μανιτάρια είναι μία αγαπημένη τροφή για πολλούς που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική για να δώσει γεύση και άρωμα στα φαγητά μας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η διατροφή της μέλλουσας μητέρας είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη του μωρού. Κάποιες τροφές θεωρούνται "απαγορευτικές" και πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν μεταξύ αυτών είναι και τα μανιτάρια. Η απάντηση είναι όχι. Ωστόσο, η επιλογή της ποικιλίας μανιταριών θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, ενώ καλό είναι να μην καταναλώνονται ωμά. Πλύντε τα καλά πριν τα μαγειρέψετε και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν κηλίδες πάνω τους.

manitaria sthn egkymosuni 2

Οφέλη μανιταριών στην εγκυμοσύνη

Τα μανιτάρια είναι μία πολύ θρεπτική τροφή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι πλούσια σε βιταμίνη D και B, σίδηρο και αντιοξειδωτικά. .

Η υψηλή περιεκτικότητα των μανιταριών σε βιταμίνη Β έχει ως συνέπεια μία σειρά από οφέλη για τον οργανισμό της εγκύου. Η κατανάλωση των μανιταριών συμβάλλει στην υγεία του πεπτικού συστήματος και στην υγεία των οστών και των μυών. Επιπλέον, μειώνει την αίσθηση της κούρασης που είναι ένας σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.

Τα μανιτάρια είναι πλούσια και σε βιταμίνη D η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, ενός πολύτιμου θρεπτικού συστατικού για την ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου ο οποίος βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα, είναι απαραίτητος για την παραγωγή πολλών βασικών ενζύμων και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, τα μανιτάρια είνια πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το έμβρυο και τη μέλλουσα μητέρα από τις ελεύθερες ρίζες και πρωτείνη που είναι αναγκαία για την υγιή ανάπτυξη του μωρού.

Πηγή: beingtheparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved