Θα γίνεις μαμά; Σε αυτόν τον «προορισμό» η γυναικεία φροντίδα είναι το Α και το Ω, εδώ και 25 χρόνια

Όσες από εμάς είχαμε τη χαρά και την ευλογία να διανύσουμε ήδη μία φορά το πρωτόγνωρο «ταξίδι» της μητρότητας, γνωρίζουμε καλά πως ένα σημείο-«σταθμός» σε αυτή τη συναρπαστική «περιπέτεια», ήταν η στιγμή που περάσαμε την πόρτα του Μαιευτηρίου.

Θα γίνεις μαμά; Σε αυτόν τον «προορισμό» η γυναικεία φροντίδα είναι το Α και το Ω, εδώ και 25 χρόνια

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για τον ερχομό του μωρού μας και εμείς, δεν βλέπαμε την ώρα να το κρατήσουμε στην αγκαλιά μας.

Έχοντας περάσει από αυτή τη διαδικασία, ομολογώ πως θυμάμαι ακόμη τη ζεστασιά εκείνου του φιλόξενου δωματίου, το βλέμμα σιγουριάς του γυναικολόγου, τις ανθρώπινες κουβέντες, το κουράγιο, τη φροντίδα που μου προσέφερε το ιατρικό προσωπικό και οι μαίες και με έκαναν να αισθάνομαι πως η γέννηση της μικρής μου, σηματοδοτούσε πράγματι την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω, λοιπόν, το πρώτο «σπίτι» που φιλοξένησε τη μικρή μου, το μέρος στο οποίο πραγματοποιήθηκε το μεγάλο μου όνειρο να γίνω μητέρα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο με «αγκάλιασε» το προσωπικό του μαιευτικού νοσοκομείου.

Αν βρίσκεσαι και εσύ, λοιπόν, λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή σου, αξίζει να είσαι προσεκτική με το Μαιευτήριο που θα επιλέξεις για το μικρό σου. Διότι η γέννηση ενός παιδιού είναι μία κοινή προσπάθεια ανάμεσα σε εσένα και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου, η οποία πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, τη φροντίδα και την ασφάλεια. Και αν υπάρχει ένας «προορισμός» που εδώ και 25 χρόνια έχει ταυτιστεί με τις παραπάνω έννοιες, αυτός είναι σίγουρα το μεγαλύτερο μαιευτικό και γυναικολογικό νοσοκομείο στην Ευρώπη, δηλαδή το ΙΑΣΩ, το πολυβραβευμένο μαιευτήριο της Ελλάδας που πραγματοποιεί 10.000 τοκετούς ετησίως!

iaso 2

Το «τρίπτυχο» που κάνει το θαύμα της ζωής μία τρυφερή πραγματικότητα

Όπως είναι λογικό, κάθε εν δυνάμει μανούλα όπως εσύ, η οποία πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην ημέρα γέννησης του μωρού της, κυριεύεται από άγχος, αγωνία και αμέτρητες ερωτήσεις. Ακριβώς επειδή πρόκειται για μία πρωτόγνωρή διαδικασία, θέλει να έχει στο πλευρό της τους κατάλληλους ανθρώπους, δηλαδή κορυφαίο επιστημονικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, όπως μαιευτήρες-γυναικολόγους, αναισθησιολόγους, νεογνολόγους και παιδιάτρους, οι οποίοι με την «πολύτιμη» συνεισφορά των μαιών και του νοσηλευτικού προσωπικού, θα φροντίσουν ώστε η μητέρα και το νεογνό θα παραμείνουν ασφαλείς, καθόλη τη διάρκεια της γέννας, αλλά και τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι, λοιπόν, πως για να εκπληρωθεί το «θαύμα» της ζωής, η λειτουργία της μαιευτικής κλινικής που θα επιλέξεις, πρέπει να βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο «τρίπτυχο», το οποίο θα συνδυάζει τις γνώσεις και την εμπειρία ενός καταρτισμένου ιατρικού προσωπικού, με τον υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και την προσήλωση του διοικητικού προσωπικού στην ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των ασθενών του. Αυτό το «τρίπτυχο» είναι που έχει καθιερώσει και το ΙΑΣΩ ως την πρώτη επιλογή των γονιών που φέρνουν στον κόσμο το παιδί τους, αφού γνωρίζουν πως είναι το πρώτο Μαιευτήριο με τις περισσότερες γεννήσεις στη χώρα, το μέρος που διασφαλίζει υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου για τη μητέρα και το νεογνό.

iaso 3

Ένα περιβάλλον που εμπνέει ασφάλεια, ηρεμία και οικειότητα στη μητέρα

Να είσαι σίγουρη πως η ημέρα γέννησης του παιδιού σου, σε βάθος χρόνου θα μετατραπεί σε μία τρυφερή ανάμνηση που θα θέλεις να θυμάσαι για πάντα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η γέννα, πρέπει να σε βοηθά να αποβάλλεις το άγχος και την ένταση που πιθανότητα νιώθεις, ώστε να διεξαχθεί η διαδικασία ομαλά και ήρεμα. Να θυμάσαι πως όσο πιο ξεκούραστο και άνετο είναι το περιβάλλον της διαμονής σου, τόσο πιο οικεία θα αισθάνεσαι. Γνωρίζοντας πως βρίσκεσαι σε έναν καθαρό και άνετο χώρο συνεπώς, έχοντας δίπλα σου εξιδεικευμένες μαίες και τον σύζυγό σου, θα είναι πιο εύκολο να αφεθείς στα χέρια του ιατρικού προσωπικού και να απολαύσεις τη διαδικασία.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ΙΑΣΩ έχει διαμορφώσει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες συνδυάζουν την ασφάλεια σε κάθε στάδιο υποστήριξης και κάλυψης του τοκετού, ενώ σύντομα θα διαθέτουν και τις απαραίτητες «πινελιές» πολυτέλειας, που θα κάνουν τις μανούλες να αισθάνονται ακόμη πιο όμορφα, σε αυτή τη μοναδική στιγμή της ζωής τους.

iaso 4



Βλέπεις, το ΙΑΣΩ σε συνεργασία με ένα από τα πιο φημισμένα και πολυβραβευμένα αρχιτεκτονικά γραφεία με πολύ μεγάλα έργα σε όλο τον κόσμο, όπως τα Aman Resorts, Nammos Dubai και Accor, προχωρά στη δημιουργία νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων νοσηλείας, υψηλής αισθητικής. Παράλληλα, μεριμνά και για τη διαμόρφωση των χώρων αναμονής και υποδοχής του κοινού, σε ένα χαλαρωτικό, ξεκούραστο περιβάλλον που θα καλωσορίζει κάθε επισκέπτη με γνώμονα την άνεση και την χρήση φυσικών υλικών.

iaso 5



Πάντως ήδη, η αίθουσα τοκετών του ΙΑΣΩ, περιλαμβάνει 17 πλήρως εξοπλισμένα και ανακαινισμένα δωμάτια ασφαλούς παρακολούθησης των επιτόκων, ένα δωμάτιο για τοκετό στο νερό, καθώς και πέντε μαιευτικές αίθουσες για τη διεξαγωγή φυσιολογικού αλλά και επεμβατικού τοκετού, σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη.

iaso 6

Παραμένοντας στο πλευρό κάθε γονιού πριν και μετά τη γέννα

Έχει σημασία να γνωρίζεις πως μπορεί η διαμονή σου στη μαιευτική κλινική να είναι προσωρινή, όμως οι άνθρωποι οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να φέρεις στον κόσμο το παιδί σου, δηλαδή το ιατρικό και το μαιευτικό προσωπικό, θα σου δώσουν μερικά πολύ σημαντικά μαθήματα, τα οποία θα σε ακολουθούν μία ζωή. Διότι είναι εκείνοι οι οποίοι θα στηρίξουν τα πρώτα σου βήματα ως νέα μητέρα και θα σε βοηθήσουν να υποδεχθείς το μωρό σου με ασφάλεια και να απολαύσεις τις πρώτες στιγμές μαζί του. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως οι δύο πρώτες ώρες είναι πολύ σημαντικές για τη σύνδεση ανάμεσα στη μητέρα και το νεογνό, για αυτό και το ΙΑΣΩ δίνει τη δυνατότητα συνδιαμονής των γονέων με το μωρό, την αγκαλιά με επαφή skin-to-skin και τον άμεσο θηλασμό.

Ωστόσο, η διαδικασία της γέννας δεν θα είναι η μόνη στιγμή που οι άνθρωποι του ΙΑΣΩ θα είναι στο πλευρό σου, αφού σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική, το νοσοκομείο προσφέρει δώρο στο νεογέννητο δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του. Επιπλέον, χάρη στο πρόγραμμα ΜΑΙΑγάπη, σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις online προγεννητικά σεμινάρια και να προετοιμαστείς για τη γέννηση του μικρού σου, ενώ μέσω online, after birth σεμιναρίων, οι έμπειρες μαίες θα λύσουν κάθε σου απορία για τις πρώτες ημέρες με το μωρό.

iaso 7



Κλείνοντας, να θυμάσαι πώς όλα τα παραπάνω στοιχεία, συνιστούν μερικούς μόνο από τους λόγους που καθιστούν το ΙΑΣΩ τον κορυφαίο προορισμό για κάθε μελλοντική μανούλα, όπως εσύ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει πολυάριθμες βραβεύσεις και σημαντικές πρωτιές σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και την αναγνώριση ως «Κορυφαίο Νοσοκομείο», μία βράβευση που επιβεβαιώνει το ότι αποτελεί την πιο αξιόπιστη και σύγχρονη μαιευτική κλινική που μπορείς να επιλέξεις για τη γέννηση του μικρού σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved