Εγκυμοσύνη και διατροφή: Πέντε συμβουλές από τους ειδικούς

Τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Πέντε συμβουλές από τους ειδικούς

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική την περίοδο της εγκυμοσύνης, τόσο για την υγεία της μέλλουσας μητέρας, όσο και για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε από την αρχή τα κιλά που πρέπει να πάρετε

Η έγκυος είναι σημαντικό να γνωρίζει τα κιλά που είναι φυσιολογικό να πάρει στην εγκυμοσύνη με βάση τον Δείκτη Μάζα Σώματός της, αναφέρει η διατροφολόγος Jessica Crown στο babycenter.com

Οι γυναίκες που έχουν ένα υγιές βάρος πριν την εγκυμοσύνη θεωρείται φυσιολογικό να πάρουν περίπου 25-35 κιλά ανάλογα και με το σωματότυπό τους. Τα κιλά αυτά μπορεί να είναι λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα με το βάρος της μητέρας πριν την εγκυμοσύνη, αλλά και από το είδος της κύησης (πχ η έγκυος που κυοφορεί δίδυμα αναμένεται να πάρει περισσότερα κιλά).

Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Η διατροφή είναι τρόπος ζωής. Το ίδιο και η άσκηση. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά οι έγκυες να ασκούνται 20 με 30 λεπτά, αν όχι κάθε μέρα, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Η συστηματική άσκηση βοηθά στη διαδικασία του τοκετού, συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους και μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη κύησης.

Πίνετε πολύ νερό

"Το νερό είναι η καλύτερη πηγή ενυδάτωσης" αναφέρει η διατροφολόγος Eleana Kaidanian. H μέλλουσα μαμά καλό είναι να πίνει τουλάχιστον δέκα ποτήρια νερό την ημέρα και η διαιτολόγος συστήνει στις έγκυες να έχουν παντού μαζί τους ένα μπουκαλάκι με νερό, είτε είναι εκτός, είτε εντός σπιτιού.

Κάντε μικρά και συχνά γεύματα

"Η κατανάλωση των συχνών και μικρών γευμάτων κρατά το στομάχι σας συνεχώς γεμάτο και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα" αναφέρει η ειδικός Ashley Roman.

Αντιθέτως, οι μεγάλες μερίδες μπορεί να επιβαρύνουν το στομάχι προκαλώντας δυσπεψία και να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

Κάντε υγιεινές επιλογές στα γεύματά μας

Εξίσου σημαντικό να κάνετε υγιεινές επιλογές για τα σνακ και τα γεύματά σας. Εφοδιάστε το σπίτι σας με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved