Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να μείνετε έγκυος

Τι να αποφύγετε στην προσπάθειά σας να μείνετε έγκυος.

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να μείνετε έγκυος

Κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος, πρέπει να είναι προετοιμασμένη και να γνωρίζει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ώστε να διευκολύνει τη σύλληψη.

Γνωρίζει για παράδειγμα ότι πρέπει να φροντίζει τη διατροφή της και να μην έχει άγχος. Ωστόσο είναι αρκετά αυτά που πρέπει να αποφεύγει αν θέλει να μείνει έγκυος.

Αν είστε στην ίδια φάση, δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε:

Αυξομείωση βάρους

Μερικές φορές, η απώλεια ή η αύξηση βάρους προκαλούν μεταβολές στα επίπεδα ορμονών που οδηγούν σε στειρότητα. Επίσης, η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε:

  • Αποβολή
  • Διαβήτη κύησης
  • Προεκλαμψία
  • Γέννηση υπέρβαρου μωρού

Πρέπει να έχετε ένα υγιές βάρος πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ειδικοί προτείνουν ότι οι mom-to-be στόχοι είναι ένας δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεταξύ 18,5 και 27.

Υπερβολική ή έντονη άσκηση

Αν σκέφτεστε να μείνετε έγκυος, δεν είναι η ώρα για …πρωταθλητισμό. Η έντονη άσκηση μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στις ορμόνες που δυσκολεύουν τις ωοθήκες σας να παράγουν ή να απελευθερώνουν αυγά.

Το έντονο τρέξιμο, το αερόμπικ, το κολύμπι ή η ποδηλασία καθιστούν δυσκολότερη την εγκυμοσύνη ακόμα και αν είστε σε άριστη φυσική κατάσταση. Εάν όμως είστε υπέρβαρες, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος σας και να βελτιώσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Σε αυτή την περίπτωση μιλήστε με τον γυναικολόγο σας.

askisi

Εγκυμοσύνη σε μεγάλη ηλικία

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με την ηλικία σας και τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Κι οι άνδρες πρέπει να το λάβουν αυτό υπόψη. Γενικά μετά τα 40 η προσπάθεια σύλληψης μπορεί να αποδειχθεί αρκετά πιο δύσκολη και χρονοβόρα.

Κάπνισμα

Εάν καπνίζετε, θα πρέπει να περιορίσετε το κάπνισμα αν όχι να το σταματήσετε.
Το κάπνισμα προκαλεί αλλαγές στις σάλπιγγες και στον τράχηλο που μπορεί να οδηγήσουν σε αποβολή. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εξωμήτρια κύηση ή να βλάψει τις ωοθήκες σας, παράγοντας λιγότερα ωράρια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, περισσότερα από 10 τσιγάρα την ημέρα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Κατανάλωση καφέ ή ενεργειακών ποτών

Όσον αφορά την καφεΐνη, μερικά φλιτζάνια καφέ την ημέρα δεν επηρεάζουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Αν όμως καταναλώνετε 3-4 φλιτζάνια καφέ, αναψυκτικά ή άλλα ενεργειακά ποτά, ήρθε η ώρα να μειώσετε.

sex

Αγχος στην ερωτική επαφή

Εάν θέλετε να μείνετε έγκυος, πρέπει να κάνετε σεξ συχνότερα και χωρίς άγχος. Τα ζευγάρια που έχουν ερωτική επαφή κάθε δύο ημέρες είναι πιο πιθανό να πετύχουν το σκοπό της που δεν είναι άλλος από την απόκτηση μωρού.

Πηγή:webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved