Δίδυμη κύηση: Τα συμπτώματα και οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν περιμένετε δίδυμα.

Δίδυμη κύηση: Τα συμπτώματα και οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα

Πολλές γυναίκες που περιμένουν δίδυμα διαπιστώνουν ότι έχουν αρκετά έντονα και πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης, όπως κόπωση, σκαμπανεβάσματα της διάθεσής τους, ναυτία, έμετο και δυσκοιλιότητα.

Επίσης, οι αλλαγές στο σώμα με μια δίδυμη εγκυμοσύνη είναι πολύ πιο προφανείς από ό,τι με μία κύηση με ένα μωρό.

Εάν είστε έγκυος σε δίδυμα, το βάρος σας μπορεί να αυξηθεί από 16 έως 20 κιλά (σε σύγκριση με 10-15 κιλά σε μια απλή εγκυμοσύνη). Δυστυχώς, οι ραγάδες, το φούσκωμα, οι κιρσοί και οι αιμορροΐδες είναι πιο συχνές σε μια δίδυμη εγκυμοσύνη. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν επίσης τον τρόπο που αισθάνεστε για το σώμα σας.

difimi kiisi1

Εξετάσεις και παρακολούθηση της δίδυμης κύησης

'Οταν είστε έγκυος με δίδυμα, θα χρειαστείτε υψηλότερο επίπεδο φροντίδας, που σημαίνει περισσότερα ραντεβού και εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας .Πιθανόν να μην κάνετε πολλές επιπλέον εξετάσεις αίματος, σίγουρα όμως θα είναι πιο συχνοί οι υπέρηχοι. Αν τα δίδυμα είναι σε ξεχωριστό πλακούντα συνιστάται γενικά να κάνετε υπερήχους στην 12η με 13η εβδομάδα, στην 20η εβδομάδα και στη συνέχεια κάθε τέσσερις εβδομάδες μέχρι να γεννηθούν τα μωρά σας ( ενδεχομένως να χρειαστούν και πιο συχνά).

Στην περίπτωση που τα δίδυμα μοιράζονται έναν πλακούντα συνιστάται να κάνετε υπερήχους περίπου κάθε δύο εβδομάδες από την 12η εβδομάδα και μετά.

Γέννηση διδύμων

Συνήθως τα δίδυμα γεννιούνται κατά την 37η -38η εβδομάδα κύησης. Αν η εγκυμοσύνη εξελίσσεται ομαλά χωρίς προβλήματα οι γιατροί δεν έχουν λόγο να επισπεύσουν τη γέννηση των διδύμων.

Περίπου το 60% των διδύμων γεννιούνται πριν από την 37η εβδομάδα ενώ τα μωρά (που δεν είναι δίδυμα) συνήθως συμπληρώνουν και την 40ή εβδομάδα.

Πηγή :raisingchildren.net.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved