Επιτρέπεται η κατανάλωση αυγών στη εγκυμοσύνη;

Μπορεί η έγκυος να τρώει αυγά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Επιτρέπεται η κατανάλωση αυγών στη εγκυμοσύνη;

Στην εγκυμοσύνη, η ισορροπημένη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία τη δική σας και του μωρού σας. Γι΄αυτό και από τις πρώτες επισκέψεις στο γυναικολόγο, θα σας δοθεί ένας κατάλογος με τις τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας κι εκείνες που θα αποφεύγετε.

Το αυγό δεν είναι στις τροφές που θα απουσιάζουν από τη διατροφή σας. Μπορείτε να τα απολαύσετε με όποιο τρόπο θέλετε αρκεί να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαγειρευτεί καλά.

Κατά την αγορά τους, διαβάστε τα στοιχεία που αναγράφονται για την ποιότητα, την ποικιλία αλλά και την ημερομηνία παραγωγής.

Κόκκινα αυγά

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και σίγουρα θα αναρωτιέστε αν μεταξύ άλλων μπορείτε να φάτε τα βαμμένα αυγά. Παρότι υπάρχουν πολλές βαφές που είναι οικολογικές, οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε την κατανάλωση των κόκκινων ή πολύχρωμων αυγών. Μπορείτε να τα τσουγκρίσετε κι αν επιιθυμείτε πολύ ένα αυγό, δεν έχετε παρά να βράσετε ένα πολύ καλά και να το απολαύσετε.

egkymosyni augo

Οφέλη των αυγών κατά την εγκυμοσύνη

Τα αυγά έχουν λιπαρά, πρωτεΐνες και πολύ λίγους υδατάνθρακες. Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές επίπεδο σακχάρου στο αίμα, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη κύησης .

Ορισμένοι τύποι αυγών αποτελούν μια καλή πηγή βιταμίνης D. Μελέτη έχει δείξει ότι τα βιολογικά αυγά , από βοσκότοπους, από κότες ελευθέρας βοσκής περιέχουν περισσότερη βιταμίνη D από τα συμβατικά αυγά. Λάβετε υπόψη ότι η περιεκτικότητα των αυγών σε βιταμίνη D είναι συγκεντρωμένη στον κρόκο, επομένως είναι σημαντικό να τρώτε ολόκληρο το αυγό και όχι μόνο το ασπράδι.

Η σημασία της βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη

Παρόλο που η βιταμίνη D βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε ορισμένα τρόφιμα, είναι σημαντικό για τις έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες να ελέγχουν τα επίπεδα βιταμίνης D.

Επιπλέον, τα αυγά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για μια υγιή εγκυμοσύνη, όπως η Β12, η χολίνη και οι πρωτεΐνες. Ειδικότερα, ένα μεγάλο αυγό 50 γραμμαρίων περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Τέλος, τα αυγά είναι μια καλή πηγή σιδήρου. Όταν είστε έγκυος, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο σίδηρο από το συνηθισμένο.

egimosini kai diatrofi

Οφέλη των αυγών για το έμβρυο

Τα θρεπτικά συστατικά των αυγών, βοηθούν στην ανάπτυξη και του μωρού σας. Η βιταμίνη Β12 και η χολίνη , συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου ενώ η πρωτεΐνη είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό για την γενική ανάπτυξη του μωρού (δέρμα, μαλλιά, μύες, οστά).

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved