Δεύτερο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Τι αλλάζει στο σώμα της εγκύου;

Τι αλλαγές θα παρατηρήσετε στο σώμα σας το δεύτερο τρίμηνο κύησης;

Δεύτερο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Τι αλλάζει στο σώμα της εγκύου;

Το δεύτερο τρίμηνο ξεκινά την 12η εβδομάδα εγκυμοσύνης, διαρκεί μέχρι και την 27η.είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Μέχρι και το τέλος του δεύτερου τριμήνου, το μωρό σας θα έχει βγάλει μαλλιά, θα μπορεί να καταπιεί και να ακούει ό,τι γίνεται γύρω του. Επίσης, θα έχει μικροσκοπικά νυχάκια και αποτυπώματα.

Στη 13η εβδομάδα, αρχίζουν να δημιουργούνται τα κόκαλα των χεριών και των ποδιών του και αρχίζουν να αναπτύσσονται οι φωνητικές του χορδές. Από την 20η εβδομάδα κι έπειτα, είναι ευδιάκριτο και το φύλο του.

Οι αλλαγές στο σώμα της εγκύου

Το δεύτερο τρίμηνο, οι πρωινές ναυτίες που σας είχαν ταλαιπωρήσει αρκετά το προηγούμενο διάστημα, αρχίζουν να υποχωρούν. Η κοιλίτσα σας έχει μεγαλώσει αρκετά και είναι πολύ πιθανό να αρχίσετε να νιώθετε έναν πόνο χαμηλά στην πλάτη. Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο, αλλά και να κοιμάστε καλύτερα, προτιμήστε τον ύπνο στο πλάι.

Επίσης, τον δεύτερο μήνα είναι πιθανό να εμφανίσετε ραγάδες στην περιοχή της κοιλιάς ή στους γλουτούς, ενώ οι φλέβες σας αρχίζουν να φαίνονται πιο έντονα κυρίως στα πόδια.

Το στήθος σας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, ενώ οι καούρες και η δυσκοιλιότητα ίσως σας ταλαιπωρήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Τέλος, το δεύτερο τρίμηνο ελλοχεύει ο κίνδυνος της προεκλαμψίας η οποία μπορεί να εμφανιστεί από την 20η εβδομάδα εγκυμοσύνης, αν και τα περισσότερα συμπτώματα αρχίζουν μετά την 34η εβδομάδα.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved