Σόδα στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Μπορεί η έγκυος να πιει σόδα;

Σόδα στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Κατά τη διάρκεια της κύησης η έγκυος πρέπει να προσέχει όχι μόνο τι τρώει αλλά και τι πίνει.

Από τις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης ενημερώνεται για τον κατάλογο με τα τρόφιμα και τα ποτά που δεν πρέπει να καταναλώνει . Το πόσο αυστηροί θα είναι οι περιορισμοί εξαρτάται από τον γυναικολόγο που γνωρίζει το ιστορικό της. Για παράδειγμα, άλλοι γιατροί επιτρέπουν ένα φλυτζάνι καφέ την ημέρα και άλλοι ούτε σταγόνα.

Πολλές γυναίκες επίσης επιλέγουν να πίνουν αναψυκτικά όπως σόδα, ή ανθρακούχα ποτά, καθώς συχνά ανακουφίζονται από τις καούρες. Παρότι η κατανάλωση αυτών των ποτών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής σε μέτριες ποσότητες, αυτά τα ποτά έχουν τις δικές τους παρενέργειες. Η υπερβολική κατανάλωση σόδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγου χάρη, μπορεί να έχει κάποιες δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην έγκυο όσο και στο μωρό.

soda stin egimosini1

Επιτρέπεται η σόδα κατά την εγκυμοσύνη;

Η σόδα παράγεται από την ενανθράκωση νερού υψηλής πίεσης και διοξειδίου του άνθρακα και το διοξείδιο του άνθρακα είναι το κύριο συστατικό που προκαλεί τις αφρώδεις φυσαλίδες στα ποτά. Αυτό το ανθρακούχο νερό που υπάρχει στη σόδα είναι επιζήμιο για την υγεία των οστών και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως πόνο στην πλάτη , καθώς τα οστά σας σταδιακά γίνονται πολύ αδύναμα για να υποστηρίξουν την αναπτυσσόμενη κοιλιά σας.

Το απλό ανθρακούχο νερό περιέχει μόνο αέριο, αλλά ορισμένοι κατασκευαστές προσθέτουν επίσης μέταλλα όπως κάλιο και νάτριο. Το νάτριο προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για το σώμα σας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ασφαλές να πίνει η έγκυος μία ή λιγότερες από μία μερίδα (1 μερίδα = 330 ml) σόδας την ημέρα.

Αν καταναλώνει ανθρακούχα ποτά που περιέχουν ζάχαρη, τεχνητά γλυκαντικά, ή καφεΐνη θα πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με μελέτη του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων ότι δεν επιτρέπονται πάνω από 200 mg καφεΐνης την ημέρα.

Προτιμότερο λοιπόν είναι να πίνουν άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κι εναλλακτικά, φρέσκους χυμούς φρούτων καθώς και γάλα.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved