Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι να τρώτε στο πρώτο τρίμηνο

Ποια είναι η κατάλληλη διατροφή στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι να τρώτε στο πρώτο τρίμηνο

Στην αρχή της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι δεν θα έχουν καμία επιθυμία για φαγητό, λόγω της ναυτίας, της πρωινής αδιαθεσίας αλλά και άλλων συμπτωμάτων της κύησης.

Οι ειδικοί συνιστούν τις εγκύους να μην πιέζονται και να μη φορτώνουν άσκοπα το στομάχι τους. Αντ 'αυτού, καλό είναι να εστιάσουν κατά το πρώτο τρίμηνο σε τροφές που συμβάλλουν στην κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.

Αν διανύετε τις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να γνωρίζετε για τη διατροφή σας τα εξής:

Πόσες επιπλέον θερμίδες χρειάζεστε κατά το πρώτο τρίμηνο;

Κατά το πρώτο τρίμηνο, οι ενεργειακές ανάγκες του εμβρύου, εξακολουθούν να είναι μικρές. Θα πρέπει να στοχεύετε να καταναλώνετε περίπου 2.000 θερμίδες την ημέρα κατά το πρώτο τρίμηνο, αν και ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει περισσότερες ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Αυτός ο αριθμός είναι σχεδόν ισοδύναμος με τις τυπικές συστάσεις για τη διατροφή ενηλίκων.Στόχος είναι να τρώτε τρία γεύματα την ημέρα, συν ένα ή δύο σνακ.

Τα καλύτερα τρόφιμα για το πρώτο τρίμηνο

Οι επαγγελματίες διατροφής προτείνουν τα ακόλουθα τρόφιμα για το πρώτο τρίμηνο ιδίως επειδή αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμινών, μετάλλων και μακροθρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για εσάς και το έμβρυο.

Άπαχο κρέας

Μια καλή πηγή σιδήρου και πρωτεΐνης, είναι τα καλά μαγειρεμένα άπαχα κρέατα όπως κόντρα φιλέτο ή μπριζόλα, γαλοπούλα και κοτόπουλο καθώς προσφέρουν όλα τα αμινοξέα που δρουν ως δομικά στοιχεία για τα κύτταρα.

Γιαούρτι

Το ασβέστιο και η πρωτεΐνη συμβάλλουν στη σωστή δομή των οστών που είναι απαραίτητη κατά την εγκυμοσύνη.

ti mporei na faei i egios

Κέιλ

Το κέιλ (kale) είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό λαχανικό που προσφέρει φυτικές ίνες, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι από τις καλύτερες διατροφικές πηγές καλίου.

Φασόλια και φακές

Ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ, οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες είναι πλούσια στα φασόλια και τις φακές. Μπορείτε να τα καταναλώνετε σε σαλάτες, σούπες, κ.ο.κ.

Τσάι πιπερόριζας

Τα προϊόντα τζίντζερ, όπως το τσάι τζίντζερ μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ναυτίας ενώ σας ανακουφίζουν από τις καούρες.

Είναι σημαντικό να τρώτε καλά το πρώτο τρίμηνο, όμως θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην ανησυχείτε πάρα πολύ για το τι βάζετε στο πιάτο σας, καθώς αυτό μπορεί να προσθέσει περιττό άγχος σε μια περίοδο που πιθανότατα είναι ήδη αγχωτική.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved