Εγκυμοσύνη: Η κατανάλωση φρούτων ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού

Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού, σύμφωνα με έρευνα.

Εγκυμοσύνη: Η κατανάλωση φρούτων ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα έδειξε ότι η κατανάλωση φρούτων καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβάλλει θετικά στην γνωστική ανάπτυξη του μωρού έως και ένα χρόνο μετά τη γέννησή του.

"Τα ευρήματα της έρευνα επιβεβαίωσαν τον σπουδαίο ρόλο που έχουν τα φρούτα στη διατροφή και τη γνωστική ανάπτυξη των νεογέννητων" αναφέρει η Claire Scavuzzo η οποία συμμετείχε στην έρευνα. "Θεωρούμε ότι αυτό είναι μία πολύτιμη πληροφορία για τις έγκυες μητέρες".

Αντίστοιχα η ειδικός Rachel Ward-Flanagan, επικεφαλής της έρευνας αναφέρει: "Κάθε μητε΄ρα θέλει να προσφέρει στα παιδιά της την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους και σύμφωνα με τα ευρήματα μας, μία διατροφή εμπλουτισμένη με φρούτα είναι ένας τρόπος για να το πετύχει".

bigstock Young And Beautiful Pregnant W 328905979

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και όλα τα άλλα οφέλη που έχουν τα οφέλη για τον οργανισμό, ειδικά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο στην κύηση, και επιπλέον έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, πολύτιμα για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο.

Πηγή: neurosciencenews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved