Πρησμένοι αστράγαλοι στην εγκυμοσύνη: Αίτια και αντιμετώπιση

Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στους αστραγάλους στην εγκυμοσύνη;

Πρησμένοι αστράγαλοι στην εγκυμοσύνη: Αίτια και αντιμετώπιση

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα παρατηρήσετε διάφορες αλλαγές στο σώμα σας. Μία από αυτές είναι το πρήξιμο των ποδιών στην περιοχή των αστραγάλων.

Αίτια

Το πρήξιμο αυτό οφείλεται στην κατακράτηση υγρών που συνηθίζεται κατά την κύηση. Τα υγρά αυτά συσσωρεύονται συνήθως στο κάτω μέρος του σώματος με αποτέλεσμα σημεία όπως οι αστράγαλοι να εμφανίζονται ιδιαίτερα πρησμένοι.

Συμπτώματα

Εκτός από το πρήξιμο, είναι πιθανό να νιώθετε πόνο στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος, ειδικά στο τέλος της ημέρας. Ο πόνος αυτός μπορεί να είναι πιο έντονος όταν το ακουμπάτε και το δέρμα σας ενδέχεται να είναι πιο σφιχτό. Κάποιες γυναίκες παρουσιάζουν πρήξιμο και σε άλλα μέρη του σώματος όπως τα χέρια και τα δάχτυλα.

Αντιμετώπιση

Τα πρησμένα πόδια δεν είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα, μπορεί όμως να γίνει κουραστικό και ενοχλητικό. Τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε;

Σύμφωνα με τη μαία Virginia Howes και το motherandbaby.co.uk, το ζεστό νερό θα καταπραΰνει τον πόνο και θα μειώσει το πρήξιμο. Επίσης, μπορείτε να ξαπλώσετε και να τοποθετήσετε τα πόδια σας σε πιο υψηλή θέση από ότι το υπόλοιπο σώμα. Η συγκεκριμένη στάση θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να επιλέξετε άνετα παπούτσια για τις μετακινήσεις σας εκτός σπιτιού. Ένα σφιχτό παπούτσι ασκεί πίεση στα πόδια και επιδεινώνει τον πόνο και το πρήξιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved