Έξι tips για να παραμείνετε υγιείς καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ποιες καθημερινές συνήθειες να υιοθετήσετε στην εγκυμοσύνη;

Έξι tips για να παραμείνετε υγιείς καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για κάθε γυναίκα. Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες μέχρι και τον τοκετό, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε συνήθειες που θα εξασφαλίσουν την υγεία τη δική σας, αλλά και του εμβρύου. Τι πρέπει να προσέξτε λοιπόν;

Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη στην εγκυμοσύνη. Οι τροφές που καταναλώνεται καθημερινά προσφέρουν σε εσάς και το μωρό τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Φροντίστε να εντάξετε στη διατροφή σας, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό συστατικά όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πίνετε πολύ νερό

Στην εγκυμοσύνη χρειάζεστε περισσότερο νερό από ό,τι συνήθως. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ή και περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα.

Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Ακόμα και το λίγο περπάτημα γύρω από το σπίτι, είναι ευεργετικό για εσάς και το μωρό. Η άσκηση, όταν φυσικά γίνεται με μέτρο, θα σας βοηθήσει να μειώσετε τους πόνους στην μέση και στα πόδια και παράλληλα θα συμβάλλει σε έναν πιο ανώδυνο τοκετό. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την γυμναστική που μπορείτε να κάνετε.

Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο καλός και επαρκής ύπνος είναι αναγκαίος για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Προσπαθήστε να κοιμάστε καθημερινά τουλάχιστον επτά με εννέα ώρες. Προτιμήστε τον ύπνο από την αριστερή πλευρά, καθώς η συγκεκριμένη στάση συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στον καλύτερο ύπνο.

Αποφύγετε το στρες

Αποφύγετε στρεσσογόνες καταστάσεις στην καθημερινότητά σας και βρείτε ασκήσεις ή δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν. Την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωής σας είναι σημαντικό να είστε ήρεμη, καθώς η ψυχολογία σας επηρεάζει και το έμβρυο.

Αποφύγετε κακές συνήθειες

Συνήθειες όπως το κάπνισμα ή η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί βλάψουν το μωρό, οπότε τώρα είναι η στιγμή για να τις σταματήσετε.

Παίρνετε τις βιταμίνες σας

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, ο οργανισμός χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα κάποιων συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών από ό,τι πριν, όπως είναι το φολικό οξύ και το ασβέστιο. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας κι εκείνος θα σας καθοδηγήσει για τυχόν ανάγκη να πάρετε συμπληρώματα.

Πηγή: brighamhealthhub.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved