Τέσσερις συμβουλές για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας στην εγκυμοσύνη

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη;

Τέσσερις συμβουλές για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας στην εγκυμοσύνη

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνά εμφανιζόμενη γαστρεντερική διαταραχή στις μέλλουσες μαμάδες και τα αίτια εμφάνισής της σχετίζονται με τη διατροφή αλλά και τις ορμόνες.

Ως γνωστόν, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι πάντα η πρόληψη. Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη; Δείτε τις παρακάτω πέντε συμβουλές.

Πίνετε περισσότερο νερό

Η κατανάλωση νερού διευκολύνει τις κινήσεις του εντέρου. Πίνετε καθημερινά επαρκή ποσότητα νερού, τουλάχιστον 12 με 13 ποτήρια νερό την ημέρα.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά αλλά και σε ορισμένα δημητριακά. Η επαρκής κατανάλωσή τους συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου και μειώνει τις πιθανότητες δυσκοιλιότητας.

Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Ακόμα και οι απλές ασκήσεις μέσα στο σπίτι, μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εντέρου σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη γυμναστική που μπορείτε να κάνετε στην εγκυμοσύνη σας και εντάξτε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Παρακολουθήστε την πρόσληψη ασβεστίου

Η υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου, μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Το ασβέστιο βρίσκετε σε πολλές τροφές, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved