Εννέα περίεργα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Απρόσμενα συμπτώματα που ίσως βιώσετε τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας.

Εννέα περίεργα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Οι πρωινές ναυτίες, οι λιγούρες, ο πόνος στο στήθος είναι μερικά από τα πιο γνωστά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια, λίγο πιο... περίεργα, που ίσως βιώσετε στην εγκυμοσύνη σας.

Μεγαλύτερα πόδια

Οι αλλαγές στις ορμόνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδέχεται να προκαλέσουν χαλάρωση των συνδέσμων με αποτέλεσμα να παρατηρήσετε ότι τα πόδια σας είναι λίγο πιο μεγάλα από ότι πριν.

Απώλεια μνήμης

Από τις πρώτες ακόμα εβδομάδες της εγκυμοσύνης, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ξεχνάτε πράγματα και ότι γενικά είστε πιο αφηρημένες. Το συγκεκριμένο σύμπτωμα οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης, αλλά και στα υψηλά επίπεδα ωκυτοκίνης σε συνδυσαμό με την πιθανή έλλειψη σιδήρου.

Πιο πολλά μαλλιά

Οι ορμόνες και κυρίως τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αποτρέπουν την τριχόπτωση με αποτέλεσμα τα μαλλιά το διάστημα αυτό να είναι πιο πυκνά.

Αυξημένη αίσθηση όσφρησης

Εκτός από την πυκνότητα των μαλλιών, η αύξηση του επιπέδου των οιστρογόνων προκαλέι αυξημένη αίσθηση της όσφρησης.

Μεταλλική γεύση στο στόμα

Η μεταλλική γεύση στο στόμα είναι ένα ακόμα περίεργο πρώιμο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, το οποίο μπορεί να επιδεινώσει την αίσθηση ναυτίας.

Εφιάλτες

Οι αλλαγές που συνεπάγεται η εγκυμοσύνη και ο ερχομός ενός παιδιού ενδέχεται να προκαλέσουν αλλαγές στον ύπνο σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα περίεργα όνειρα και οι εφιάλτες στην εγκυμοσύνη οφείλονται στην ορμόνη προγεστερόνη, αλλά και στα έντονα συναισθήματα που βιώνει η έγκυος στη διάρκεια της κύησης.

Ευαισθησία σε... χρώματα

Κι όμως, ναυτία ή ζαλάδα, εκτός από έντονες μυρωδιές και τρόφιμα, ενδέχεται να σας προκαλέσει και η έκθεση σε ορισμένα χρώματα.

Πόνος γύρω από τον ομφαλό

Η μήτρα που μεγαλώνει μπορεί να ασκήσει πίεση στο κοιλιακό τοίχωμα, προκαλώντας πόνους στην περιοχή του ομφαλού.

Αύξηση θερμοκρασία σώματος

Η θερμοκρασία του σώματός σας είναι πιθανό να αυξηθεί 24 ώρες μετά την ωορρηξία και να παραμείνει ανεβασμένη για αρκετές ημέρες ακόμα.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved