Ποια μπαχαρικά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη;

Είστε λάτρεις των μπαχαρικών; Δείτε ποια μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα στην εγκυμοσύνη.

Ποια μπαχαρικά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη;

Τα μπαχαρικά κατέχουν μία ιδιαίτερη θέση στη μαγειρική. Δίνουν νοστιμιά, άρωμα και καθορίζουν τη γεύση πολλών φαγητών.

Σύμφωνα με το wikipedia.org, ως μπαχαρικό ορίζεται κάθε αποξηραμένο βότανο, ρίζα ή λαχανικό το οποίο χρησιμοποιείται στη μαγειρική, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και στη φαρμακευτική ή την παραγωγή καλλυντικών και αρωμάτων.

Επιτρέπονται όμως τα μπαχαρικά στην εγκυμοσύνη;

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό μπαχαρικά. Κύριο συστατικό του η κουρκουμίνη η οποία χαρακτηρίζεται για την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση της. Σύμφωνα με τις συμβουλές ειδικών, μπορείτε να καταναλώνετε έως και 8gms την ημέρα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ καταπολεμά τις πρωινές ναυτίες, τις καούρες, τα φουσκώματα και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην ευρύτερη υγεία του οργανισμού. Μπορείτε να καταναλώνετε έως 1gm τζίντζερ ημερησίως.

Μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε χρώμιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα στα φυσιολογικά επίπεδα. Η κατανάλωσή του πάντα με μέτρο (το πολύ 30mcg την ημέρα), μειώνει τις πιθανότητες διαβήτη κύησης.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο μπορεί να σας ανακουφίσει από τις πρωινές ναυτίες και η κατανάλωσή του είναι ασφαλής στην εγκυμοσύνη.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό που χρησιμοποιούμε σε γλυκές αλλά και λμυρές συνταγές. Η κανέλα συμβάλλει στην ανακούφιση από καούρες και πρωινές ναυτίες, ρυθμίζει την πίεση και μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι 6 γραμμάρια την ημέρα.

Πηγή: momjunction.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved