Πανάδες στην εγκυμοσύνη: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Τι είναι οι πανάδες, πότε εμφανίζονται στην εγκυμοσύνη και τι μπορείτε να κάνετε;

Πανάδες στην εγκυμοσύνη: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Η εγκυμοσύνη συνεπάγεται αλλαγές στο σώμα και σε πολλές περιπτώσεις και στο δέρμα. Από τις πιο συνήθεις δερματολογικές παθήσεις είναι η εμφάνιση πανάδων.

Οι πανάδες είναι ο αποχρωματισμός του δέρματος και σε πολλές γυναίκες εμφανίζονται για πρώτη φορά την περίοδο της εγκυμοσύνη, ιδιαίτερα από τον τέταρτο μήνα κι έπειτα. Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες υπολογίζεται ότι το 70% των εγκύων αποκτούν πανάδες και μάλιστα όσες έχουν πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες θεωρούνται πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση των κηλίδων αυτών.

Γιατί εμφανίζονται οι πανάδες την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Κατά την κύηση, αυξάνεται η παραγωγή της μελανίνης στον οργανισμό με αποτέλεσμα οι γνώριμες αυτές κηλίδες να κάνουν την εμφάνισή τους. Οι πανάδες μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπο, αλλά και κάθε άλλο σημείο του σώματος.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Ως γνωστόν, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και φροντίστε πάντα όταν βγαίνετε από το σπίτι -ακόμα και τον χειμώνα- να βάζετε αντηλιακό. Το καλοκαίρι δε, απαιτείται ακόμα περισσότερη προσοχή.

Για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας, προτιμήστε ήπιες κρέμες που δεν επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Εξίσου σημαντικό είναι να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας καθημερινά με κρέμες, αλλά και μέσω μίας ισορροπημένης διατροφής.

Οι πανάδες συνήθως εξαφανίζονται από μόνες τους όταν οι ορμόνες επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα μετά τον τοκετό. Εάν ωστόσο παραμείνουν, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για τυχόν θεραπεία και μεθόδους αντιμετώπισή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved