Θηλασμός και νέα εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πώς μπορεί να επηρεάσει ο θηλασμός την εγκυμοσύνη.

Θηλασμός και νέα εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όπως προκύπτει από στοιχεία, ο θηλασμός προσφέρει δίχτυ προστασίας κατά 70%, επομένως η πιθανότητα να μείνει μία γυναίκα ξανά έγκυος παρότι θηλάζει είναι αυξημένες (30%). Αν τελικά μείνει ξανά έγκυος, μπορεί να συνεχίζει να θηλάζει ή όχι;

Απαντήσεις σε αυτή και σε αρκετές ακόμα ερωτήσεις - απορίες σχετικά με τον θηλασμό και την εγκυμοσύνη δίνει το todaysparent.com

Μπορεί ο θηλασμός να προκαλέσει αποβολή;

Αρκετοί πιστεύουν ότι η συνέχιση του θηλασμού όταν είστε έγκυος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής ή πρόωρου τοκετού. "Αυτός είναι ένας μύθος", λέει η μαία Halifax CJ Blennerhassett, "που πηγάζει από το γεγονός ότι ο θηλασμός απελευθερώνει οξυτοκίνη , την ίδια ορμόνη που βοηθά στη δημιουργία συστολών κατά τη διάρκεια της κύησης. Ακριβώς όπως το σεξ δεν θέτει το αγέννητο μωρό σας σε κίνδυνο , έτσι και ο θηλασμός δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη σας", τονίζει μεταξύ άλλων.

Πώς αλλάζει ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της νέας εγκυμοσύνης;

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι θηλές σας είναι πιο ευαίσθητες από το συνηθισμένο και ότι παράγετε λιγότερο μητρικό γάλα από ό, τι πριν από τη σύλληψη. Επίσης,το μωρό μπορεί να γίνει ιδιότροπο καθώς γύρω στον τέταρτο ή πέμπτο μήνα, αλλάζει η υφή του μητρικού γάλακτος.

Είναι καλύτερο να σταματήσω να θηλάζω τώρα που είμαι έγκυος;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει λόγος απογαλακτισμού αποκλειστικά λόγω εγκυμοσύνης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ατομική σας κατάσταση, πόσο χρόνο θηλάζετε το μωρό σας αλλά την ηλικία του. Σε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρετε, είναι σημαντικό να τρώτε καλά και να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο γίνεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved